Torsdag

Idag hände absolut ingenting i skolan. Våran eng/sv lärare orkade inte ha lektion med oss idag. Så svenskan satt vi och pratade och engelskan "råkade" vår lärare komma 15 minuter sent, snarare orkade inte ha lektion med oss. Så den lektionen ställdes in... Så hade vi även två andra lektioner som inte heller var speciellt ansträngande. Med andra ord en slapp dag i skolan!

Fast vi förtjäna lite slappare dag idag, då vi igår satt och jobba med projektarbetet hela dagen, vilket tog på krafterna!


Laxpaj

Idag är det måndag igen vilket betyder att jag får laga maten (i alla fall har jag gjort det de senaste två veckorna, haha). Idag bjöd jag på laxpaj.. Riktigt gott faktiskt! Kan verkligen rekommenderas :)

Laxpaj

Du behöver (utöver pajdegen):

  • 4 ägg
  • 2,5 dl mjölk eller grädde
  • 250 gram rökt lax
  • 100 gram färskost typ philadelphiaost
  • hackad dill
  • riven ost
  • en halv rödlök (jag använde purjolök). 

Gör så här:
Förgrädda pajskalet 5-10 minuter i cirka 200 grader.

Vispa samman ägg, mjölk och färskost. Krydda försiktigt med dill. Slå stanningen i pajskalet och fördela laxen ovanpå stanningen. Strö över lite riven ost. Grädda i cirka 180 grader i 45-50 minuter. Under tiden kan du skära rödlöken i tunna skivor. När pajen är nästan klar tar du ut den, lägger på rödlöken och gräddar den färdigt så löken får lite färg. Om pajen börjar få för mörk färg men fortfarande inte är färdig så täck med folie eller lock.

Recept: http://www.pajrecept.se/Laxpaj
Grundrecept pajdeg: http://www.pajrecept.se/Grundrecept-pajdeg




/Magdalena


Söndag

Helgen har varit toppen men så blev det söndag och den klassiska söndagsångesten tog över... Istället för att skriva ett långt deprimernade inlägg om allt jag grubblat över denna regniga söndag så bjuder jag på gamla webcam bilder ;)


2008 - Jag och Harry, min bror


2008 - Webcam + roliga funktioner = underhållnig på hög nivå xD

 
MITTT HÅRRR!! Åhh vill ha det som på bilden, nu! haha!



Aja, ha en trevlig kväll 
Magda


 


Kräftskiva, hockey och... kalas...

I fredags var Magdorna på kräftskiva med klassen i Eklanda. Trevligt! Dock vågade inte vi äta några kräftor - det fick bli marabou istället (Martins marabou faktiskt) och kladdkaka ;) Lite synd om Kanter bara och hans radioantenn som gick sönder..
Igår var jag på hockey, Frölunda - Brynäs. Jag trodde dock aldrig att matchen skulle ta slut. Men Frölunda vann till slut på straffar. Fast det var kul och nu känner man verkligen att hösten är här på riktigt! Hockey = Höst liksom...
Idag var jag på kalas igen (!). Sebastians farfar fyllde 80 år och eftersom jag skulle följa med Sebastians familj och farmor och farfar på resa om 26 dagar så är det bara att börja vänja sig vid att umgås med dom, haha x)
Gaaah... bara 26 dagar kvar... :D

På torsdag kommer studiebidraget och då ska äntligen jag och Magda köpa xxxx. Hahaha, ja vi avslöjar inte vad vi ska köpa. Inte än i alla fall ;)

/Magdalena

Torsdag

Som vanligt var jag trött när jag kom hem efter skolan och var tvungen att ta en powernap. Fast när jag vaknade 1 timma senare kände jag mig ännu tröttare än innan. Egentligen ville jag bara sova vidare, men tvingade mig upp för att inte riskera att sova bort hela kvällen. Blev att åka till sats och delta på cycling för att bli lite piggare. Ja, att träna gör mig pigg. I alla fall när det är energifylld träning med hög musik. När det gäller yoga och body balance har det däremot hänt att jag nästan somnat till på avslappningen på slutet.... haha 

I alla fall så är det fredag och skojfoto imån. Jag och Magdalena har kommit på vad vi ska göra :D Fast det berättar vi om imån ;)!


Kram Magda


Förbannade knä!!!

Åhhh.. så jobbigt. Har haft ont i knäet sedan i tisdags då jag var ute och sprang. Nu känns det som att något knäcks i knäskålen varje gång jag ställer mig upp... Jättejobbigt! Jag har ju haft problem med mina knäskålar innan. Fick ofta värk i de när jag sprang eller ansträngde de för mycket. En gammal fotbollsskada? När jag slutade med fotbollen blev det bättre men nu har jag fått ont i ena knäskålen igen... Jag som vill ut och springa idag. Funderar på att göra ett försök ändå sedan.

Patello-femoralt smärttillstånd (PFSS)

Sympton:
  • Smärta på framsidan av knäskålen.
  • Ont när du går i trappor och backar (speciellt nedför).
  • Svårt för att sitta på huk eller resa dig efter att ha suttit länge.
  • Värker i vissa fall även under vila.

Hur skadan kan ha uppkommit:
PFSS som även kallas knäskålssmärta är en överbelastningsskada som är vanlig inom många idrotter. Troligtvis har du tränat samma sorts träning både länge och hårt utan att ha gett kroppen chans att återhämta sig. Vanligast är skadan i åldern mellan 14 och 18 år.

Vad kan du göra åt det?
Byt träningsmetod ett tag för att ge kroppen chans att återhämta sig, detta kan ta några veckor. Börja försiktigt träna upp musklerna runt knäet så att dessa sen avbelastar när du återgår till din normala träning. Märker du trots detta ingen som helst förbättring kontakta då idrottsläkare för en mer noggrann undersökning.

Är detta vad jag råkat ut för? :O

/Magdalena


En väldigt trevlig låt!


Världens största choklad

Om någon tycker att en 200g marabou är stor då ska ni se den här chokladkakan på 4410kg.




Världens största chokladkaka!!

Magdorna i New York

Här är en bild när jag och Magda var i New York under digital bildbehandling ;)




Kalas x 4

Den här helgen har gått väldigt fort! Kanske beror det på att jag har haft fullt upp med att äta tårta :) Har nämligen varit på fyra (!) kalas den här helgen. I fredags firades mormor som fyllde år och sedan firades Frida som fyllde år i onsdags. Igår fyllde Sebastians pappas systers barn år och idag fyller Sebastians mamma år. Haha, japp.. jag kommer bli fet! Så nästa vecka blir det till att banta.. eller? Nja.. får väl gå ut och springa en extra gång x)

Imorgon ska jag baka och laga mat. Så blir väl inte så mycket bantning då... Blondies heter dessa godbitar (eller om de är goda vet jag inte för har ju inte smakat än).



Recept:
Tid: 40 minuter
Blondie är ett gulligt namn på brownies bleka syster. Den som gillar vit choklad får sitt lystmäte.

125 g smör
200 g vit choklad
4 ägg
3 dl socker
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver


Gör så här:
1. Värm ugnen till 175°.
2. Smält smör och choklad. Vispa ägg och socker och blanda ner mjöl, blandat med bakpulver. Rör ner den smälta chokladsmeten i äggblandningen.
3. Häll i liten långpanna och grädda cirka 20 minuter.


Idag har jag röstat med, tänk vad stor man är :O

Kramar,
Magdalena


Telletubies?

Det här "klädesplagget" eller snarare telletubies liknande dräkten har dykt upp allt mer på senaste tiden. Fast hur mysig och bekväm den än är, så finns den en gräns vad vi tar på oss.  Sparkdräkt är till för bebisar inte vuxna!

 
Fast skulle passa bra på skojfotot som är nästa fredag xD


Fira Frida

I onsdags fyllde Frida 18 så i kväll ska vi till henne och fira :D Trevlig början på helgen!


Satir

Titta vad duktig jag har varit. Politisk satir var dagens tema när vi hade digital bildbehandling! Får tacka Martin som hjälpte mig med att klippa in "Modernisera Sverige" :)


... Hahahahahahahahaha...


Now we are free

Denna låt lyssnade vi på i 7:an eller 8:an. Drömde oss bort tills vi var "free" från högstadiet... Tänk vad tiden går fort, snart har vi avslutat ännu ett kapitel i våra liv, gymnasiet...





En fin låt som väcker många känslor och minnen. Allt från skratt till tårar...

R som i running och riskulla...

Var ute och sprang precis. Har inte haft motivationen till att göra det på ett bra tag -men nu jäklar har jag kommit igång! Not... Fast det gick hyffsat bra, 6 km på 35 minuter. Helt okej för att inte ha sprunigt på länge. Dock lär jag se hur usel jag är imorgon då vi ska springa RISKULLA. Hahahahahahaha jag dööööör! Seriöst, kom på något bättre!!! Jag spyr på den sträckan!!! Så himla tråkig och dålig. Springa i ett industriområde, sure... Inget konstigt alls... eller?

 nej, det där är inte mina ben :P

Kramar,
Magdalena

90210

Varit och tränat spinning i eftermiddags och nu mumsat i mig en marabou med smak mörk choklad ( ny favvo). Fast även om det är mörkchoklad så är den inte så mörk, bara 44 % kakao, så den är fortfarande söt:D Så har jag även undertiden streamat eller som min lärare säger "strömmat" nya avsnittet av 90210! Perfekt kväll!!



Vill ni också se på serier och film på internet. Gå in på www.ch131.com

Magda

Låt som satt sig på hjärnan

Känner ni igen den?
Marina and the diamonds - I'm not a robot.



Powernap <3

Satt och läste igenom religionskunskapsläxan som vi fick.. Men så kände jag hur okoncentrerad jag blev och hur jag bara ville sova. Det slutade med att jag hoppade över massa meningar bara för att bli klar. Detta var ju inte så smart för det gav mig knappast någonting. Men istället för att plåga mig igenom alla 20 sidor så lade jag ifrån mig boken och sov i en kvart. Perfekt! Vaknade upp igen och nu känner jag mig pigg. Haha, tänk att det kan vara så befriande att få sova.



En annan rolig sak jag måste berätta är att jag länge tittat på ett smartiespaket som legat i köket... Flera gånger har jag tittat på det utan att ta några smarties. Sedan har jag undrat vems paket det egentligen varit, för ofta liksom Magnus har låtit paket ligga utan att äta upp det efter så lång tid!
Men nu har jag äntligen kommit på vems paket det är, det är mitt! Jag köpte ju smarties i Tyskland men har totalt glömt bort det!

Ja, det var i alla fall en bra upptäckt för nu kan jag mumsa i mig smarties utan dåligt samvete :)




Magdalena


Nej jag är inte sockerberoende, bara i stort behov av snabb energi!!

Halv kladdkaka, halvt paket glass och så en stor godispåse. Ja så går det en regning dag som denna då jag är trött som sjutton och behöver snabb energi. Nä, från och med idag ska jag sluta äta godis och skit, måste ju tänka på vikten.
NOT
Skoja bara, för vad vore livet utan godsaker ( speciellt choklad)?!!


Magda


Ibland blir det lite för mycket...

Jag gillar att ha mycket att göra. Men ibland blir det lite för mycket! Nu till exempel behöver jag plugga till psykologiprovet som är imorgon. Samtidigt som jag måste läsa 30 sidor om idealtypsanalyser och frågeundersökningar (och nej jag överdriver inte. Vår handledare i projektarbetet gav oss 30 sidor att läsa på...). Sedan ska jag även övningsköra. Dessutom sms:ade Frida och frågade om jag ville vara med på fotbollsmatch idag och det hade jag gärna velat men dessvärre så hinner jag inte...
Så det blir till att prioritera! Nummer ett blir psykologin och nummer två blir att övningsköra. Om jag hinner får jag väl läsa på idealtypsanalysgrejen också... puuuh. Haha. Åh, hade gärna velat spela fotboll.. men aja spelade ju i alla fall innebandy igår ;D

Nu undrar säkert ni varför jag bloggar när jag nu har så "myyycket" att göra. Haha... jaja... man måste ju få vila lite också xD


Jag ääääälskar pumps. Men ibland blir det lite för mycket... Eller vad säger du Lady GaGa?


/Magdalena

Vem pratar jag om..?

Hon är vacker, begåvad och håller alltid stilen. Nu är hon även L'oréals nya ansikte. Men första gången jag såg henne - och lade märke till henne - var i Inglourious Basterds.
Hon är född 15 juli 1976 i Hildesheim, Tyskland, är en tysk skådespelare och fotomodell. När hon var 15 år gammal skickade hennes dåvarande pojkvän in foton på henne till en modelltävling, hon vann tävlingen och flyttade sedan till Paris vid 16-årsåldern. Vid 21 års ålder bestämde hon sig för att bli skådespelerska, men hon trodde själv att ingen skulle ta henne på allvar, men hon slutade som modell och började i en dramaskola. Hon har nu spelat mot Brad Pitt, Orlando Bloom och Nicolas Cage.

Vem pratar jag om?
Svar: Diane Kruger.

           
 Visst blir man lite avis?

/Magdalena

Eastern Promises

Igår såg jag och pappa på en bra film efter debatten mellan Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt. Tyckte jag var riktigt duktig som såg på debatten faktiskt ^^ Och nu tror jag att jag vet vad jag ska rösta på. Shit, JAG FÅR RÖSTA! Sjukt, vad stor man är!
I alla fall så tänkte jag tipsa om denna film. Eastern Promises med två väldkända namn som Viggo Mortensen och Naomi Watts.

Handling:
Den ryska gravida tonåringen Tatiana kommer blödande till sjukhuset och läkarna lyckas bara rädda livet på barnet. När barnmorskan Anna hittar Tatianas dagbok bestämmer hon sig för att försöka hitta Tatianas familj och lämna det nyfödda barnet till dem. Via dagboken gör Anna en skrämmande upptäckt om Tatianas liv som leder henne till den ryska maffian...
Om man har en liten förkärlek till Viggo Mortensen ska man definitivt se denna film då man får se honom naken :O Och då menar jag verkligen naken... Men, nja.. vet inte om det var någon höjdare precis, haha.




Nu ska pappa, Thomas och Mattias på Blåvitt - Gais... Jag är inte alls avundsjuk... inte alls...


/Magdalena

11 september 2001

http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/discovery/article7767335.ab

Hösten har anlänt

Det regnar och känns väldigt höstigt ute, så eftermiddagen bedrivs med att tillaga samt äta höstmat, kantarellomlett, samt läsa ut de sista sidorna i boken "Last night at Chateau marmont".






Magda

Det finns inga ord...

Jag är så trött på det, så trött på att läsa om det. Vad jag pratar är om sjukvården. Nästa dagligen kan man läsa om hur sjukvården inte har tid och hur folk får men för livet eller i värsta fall dör. Senaste fallet som det står om i tidningen är Meya.

  (från aftonbladet.se)

Den 11 juli fick Meya ett astmaanfall. Inte värre än de hon drabbats av tidigare, men hon blev sämre och sämre. Mamma Josefin Vestlund åkte till akuten tillsammans med dottern. Efter 45 minuters väntan skickades de till en primärvårdsjour. Då började Meya krampa, och fick strax därefter hjärtstillestånd. Nu kan hon inte prata eller röra sig medvetet...

Detta är fruktansvärt och det värsta är att sådana här saker händer alltför ofta, fast att det inte behöver göra det! Jag har själv erfarenhet av slarv inom sjukvården. Inte för att jag varit drabbad men jag vet andra som varit det. Min mormor är ett exempel. Hon fick diagnosen cancer när jag var runt 7 år och då sa de även att hon inte hade mer än några månader kvar att leva. Tack gode Gud så hade hon inte cancer utan en annan kronisk sjukdom. Men, hon lever. De gav henne helt fel diagnos. Hur elakt och hemskt är inte det när man tänker efter...
Jag vet även en som dog trots att hon besökt sjukhuset för huvudvärk fleratalet gånger. Dock avvisade de henne vilket slutade med att hon dog... Fruktansvärt.

Nu vet inte jag hur det är att jobba på ett sjukhus.. Jag förstår att det måste vara stressigt och att alla säkerligen gör allt som står i ens makt för att kunna hjälpa folk. Men det räcker uppenbarligen inte! Folk dör trots att de kunde levt. Folks liv bokstavligt talat förstörs på grund av att de inte fick uppmärksamhet i tid. Så ska det inte vara. Jag mår illa bara av att tänka på det. Visst, vi är alla människor. De som jobbar inom sjukvården gör också fel - men de bär ett ansvar. De visste de när de valde att jobba inom sjukvården, därför känner jag att man måste kunna begära mer. Man ska ta alla patienter på allvar!

Jag vet inte hur jag ska avsluta ett sådant här inlägg. Jag känner mig så upprörd just nu efter att ha läst artikeln på aftonbladet.

Artikel: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7750740.ab


/Magdalena


Valaffisch tjuv!

Vår multimedia lärare fick för sig att vi ska analysera och visa upp en bild på en valaffisch på morgondagens lektion. Typiskt nog gick det inte att spara den bilden jag tänkte välja, men så när vi satt på bussen hem så var just den valaffichen jag tänkte analysera uppsatt på väggen framför oss. Så snabbt och smidigt tog jag ner den och tog med mig den hem. Så sorry miljöpartiet att jag tog ner eran affisch, men vad gör man inte för att bli färdig med sitt skolarbete hahah xD 


Magda


Det är så mycket man vill ha...

Haha, jag vill shoppa! NU! Ibland får jag verkligen sådana ryck att jag vill shoppa eftersom att jag känner "Herregud, jag har ingenting att ta på mig!" detta trots att jag har rätt så mycket kläder... Haha, irriterande. Men åh, jag har hittat så fina grejer (på nätet såklart för jag har inte orkat pallra mig ut i någon affär)... Men nu kommer det ständiga problemet - jag har inga pengar :(





Klänning och Leggings från Nelly.com
Jacka från Ellos.

Kramar,
Magdalena

Frisbeegolf

Då var det dags för frilufsdag. Denna gången blir det frisbeegolf. Har verkligen inga frisbee skills, men vad gör det då vi slipper matte och andra tråkiga lektioner xD


Jag gör comeback...

...Dock ingen bra sådan xD Vad jag talar om är... FOTBOLL!!! Ja, jag har ju spelat fotboll innan, men nu förstår jag varför jag slutade - jag var inte bra, haha. Men sådan tur var så var det ju på skoj så förhoppningsvis blev ingen jätteförbannad på mig och min urusla insats.
Det var nämligen så att Frida sms:ade och frågade om jag ville vara med och spela med henne och hennes mamma som spelar i Solängens korplag. Jag tyckte mest att det skulle vara en kul grej så jag tackade ja. Det var väldigt kul måste jag säga och nästa onsdag spelar vi sista matchen (jo, de ger mig en chans till konstigt nog, haha). Sedan ska jag testa på innebandy också, förhoppningsvis är jag bättre på det...

Idag har varit en väldigt aktiv dag. Först cykling till Åbybadet sedan simmade vi 1000 meter. Efter det cyklade jag hem för att sedan cykla till Frida och spela match för att till sist cykla hem. Som Thomas sa att; nu kan du äta marabou utan dåligt samvete...Och ja, självklart har jag mumsat i mig lite av maraboun som ligger i kylen.




Idag fick jag även en kärleksdikt uppläst för mig av Kanter. Hahaha naaaw. Vi gjorde nämligen en redovisning om Elizabeth Barrett Browning, en väldigt bra sådan måste tilläggas. Kanter skulle läsa upp hennes kärleksdikt "How do I love thee. Let me cound the ways" och det gjorde han väldigt bra. Han gick ner på knä samtidigt som han höll en blomma i handen och sa något i stil med "I'm going to read a love poem to my beautiful wife, Magdalena". Hela klassen skrattade, till och med Linus! Men det avslutades med en applåd (Kanter ska vara stolt för ingen annan fick applåd efter diktuppläsningen) ;) Naaw, mycket duktigt! Samtidigt som det var en rolig redovisning så blev den nog ihågkommen och det är viktigt! Kanter, Magda och jag har redovisningstalang :D

Nu ska jag nog lägga mig, är väääldigt trött...
Och imorgon är det ju friluftsdag..zZzzZzz...orka

Kramar,
Magdalena



Skolidrott, nej tack

Ryser vid tanken av att behöva kliva ner i den kalla bassängen imorgon bitti. Nä, gympalektioner på gymnasiet borde vara frivilligt! Eller så kan skolan istället för att hålla på med lekar, brännboll, friidrott som vi gjort sedan förskolan, ge oss gratis gymkort!



Magda






Herregud, hur ska detta sluta...?

Idag har något otroligt hänt - jag har övningskört för första gången! Det var sjukt svårt xD Känns som att det kommer ta en evighet att lära sig allting. Men men, som Gunde säger "Ingenting är omöjligt".
I alla fall var det rätt kul och jag har ju hittat nya söndagsnöjet också, haha...



Nu ska jag plugga, plugga och.. ja just det...plugga. Eftersom lärarna var på kurs förra veckan så fick vi hemuppgifter istället och självklart är jag som vanligt seg med att göra dom.

Kramar,
Magdalena


Tröttnar Sverige aldrig på denna Anka?

På aftobladets första sida möts vi ännu en gång av en "Anna Anka skandal" Fast hur mycket jag än stör mig och hatar henne får jag allt erkänna att hon är rätt underhållande. Ska bli intressant att följa hennes nya tv-program i höst om att få tjocka svenskar i form. Tror nog att hennes bantningsmetoder kommer bli snäppet konstigare och mer "hollywood aktiga" än vad svenska biggest loser på tv4 kommer använda sig av...

(google)

Artikel nummer 100000000 om anna anka: http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/klick/article7727526.ab


// Magda

Vill ha


Dessa skor från Dinsko vill jag ha!! Fast med bara några ynka hundralappar på kontot som ska räcka hela september får mitt shoppingbegär vänta.. Tråkigt men sant. 

Så skulle jag ju försöka sluta köpa bara högklackade skor.... Men ehhh det går bara inte xD


// Magda

Några svåra gåtor, haha!



Ingen missade väl Fångarna på fortet som gick denna och förra veckan? Och ingen missade väl heller äckelpäckel gubben som ställde gåtor och som för övrigt är med i filmerna "Vi hade i alla fall tur med vädret" och "Vi hade i alla fall tur med vädret igen".

Här är några av hans gåtor:

En man hade sex döttrar och varje dotter hade en bror. Hur många barn hade mannen?
Svar: Sju

I vilken månad föds de flesta barnen?
Svar: Nionde

Herr Rosa bor i det rosa huset.
Fru Gul bor i det gula huset,
Dam Svart bor i det svarta huset.
Vem bor i det vita huset?
Svar: Den amerikanska presidenten.

Vad finns alltid mellan berg och dal?
Svar: Ordet OCH

Varför är oändligheten längre än evigheten?
Svar: Oändligheten har tolv bokstäver evigheten endast nio.

Vad kan vara härligt att vara men farligt att få i sig?
Svar: Gift.

En som inte har mig försöker vinna mig och den som har för mycket av mig, försöker göra mig kortare. Vem är jag?
Svar: Tiden

Hur många bokstäver finns det i alfabetet?
Svar: Nio

 
Hmm.. kanske kommer vår kära jury Andreas bli en Bébé Fouras i framtiden? Skägg och glasögon och de är lika som bär!

Måste tänka på något annat

Det bästa av Coldplay, enligt mig...

1. Yellow

2. The Scientist

3. Talk

4. Clocks

5. The Hardest Part

6. Speed Of Sound

7. Fix You

8. Viva La Vida

9. A Message

10. In My Place




//Magdalena

Något som ligger mig varmt om hjärtat

Satt förut på bussen och funderade på vad jag skulle skriva om i nästa blogginlägg. Då slog det mig: musik. Musik är något som ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Det behöver inte vara någon musik med betydande text utan det kan vara var, när och hur man hört låten som spelar roll. Till exempel så gillar jag "We no speak Americano" och den låten är ju relativt dålig om det inte vore för att den får mig att tänka på pappa.
Sedan finns det massa låtar där texten spelar stor roll. Många kärlekslåtar där texten får en att tänka på just den där speciella personen
Men som sagt så behöver inte texten alltid spela in. En bra melodi kan också räcka långt.

Nu tänker inte jag rabbla upp massa låtar som betyder något för mig och varför. Det skulle ju ta hela dagen och ingen skulle orka läsa det heller...

Men visst är det så, att många låtar väcker minnen? Saker som man trodde man hade glömt totalt kommer tillbaka och känslor som man hade föds på nytt. Och som allt annat, viss låtar gör en glad andra inte. Men det är ändå något vi behöver - musik. Att lyssna på en låt som gör en glad när man känner sig nere. Det gör mycket. Musik får i alla fall mig att känna mig avslappnad och gör att tiden går fortare när man sitter och väntar på den där bussen som aldrig kommer... Ja, musik behövs. Tack. Tack till alla låtskrivare och artister där ute som gjort och gör musik som betyder så mycket, ni behövs!



//Magdalena

Gud vad kul vi har det nu!

Sitter på Digital bildbehandling - DET SUGER!!! :D


Ny profilbild

Ja som rubriken säger har nu profilbilden ändrats. Kändes att fotot från 9:ans bal inte längre passade in så bra på våran blogg, då vi faktist blivit några år äldre nu!


Helg?

Känns verkligen som helg, då vi varit lediga idag. Tyvärr är det bara torsdag och skolan kallar i morgon. Lite segt att vi bara har två lektioner en på morgonen och en på eftermiddagen. Skulle väll varit okej om det vore roliga lektioner, men nu är det så att vi har idrott med världens sämsta idrottslärare på morgonen. Enda vi gör är att springa 5km runt ett industriområde, vilket vi gjorde i måndags och även i morgon..!! Det ska vara roligt och träna inte få än att tänka "neej inte idrottslektion igen"! Men vår lärare är som sagt inte speciellt bra... Bara klagar på oss och ger 0 motivation att vilja träna. I måndags sade hon även att hon ville banta 5kg till oss (hon är inte ens tjock), vilket kanske inte är så passade att säga som lärare..

Nä, idrottslektionerna på fässbergsgymnasiet är ingen höjdare!!


Här runt springer vi ( riskulla industriområde) Liksom, varför springa i skogen som ligger bara en bit från skolan när det är mycket trevliga och hälsosammare att springa bredvid motorvägen??!!!!Öhhhh ironi



Magdoo


Har precis hämtat mina skor från ellos (a)...

dsc_0072 (MMS)

Har precis hämtat mina skor från ellos (a). Det gillar vi, thihi. Nu väntar jag på bussen.. segt!


För att jag älskar dig






Var inte rädd
Jag går bredvid dig
Kom ta min hand
Jag håller i dig
Här i min famn
Kan du våga tro
Sänk dina murar
Jag ger dig ro

För att jag älskar dig
Så som du är
Å jag vill ge dig allting
Jag har
Å låt mig få bära dig
När du är
Svag
För du betyder allting för mig

Va inte rädd
Jag går bredvid dig

Nu är jag din
Och nu kan jag andas
Här blir jag kvar
För här vill ja stanna
Se på oss nu
Livet är vårt
Ser du den framtid
Som vi
Vi kommer få

För att jag älskar dig
Så som du är
Och jag vill ge dig allting
Jag har
Å låt mig få bära dig
När du är svag
För du betyder allting för mig

Ja jag ska älska dig
Så som du är
Å jag vill ge dig allting
Jag har
Och låt mig få bära dig
När hoppet sviker
Du betyder allt för mig
Var inte rädd
Jag står bredvid dig
För du betyder
Allt
För mig


Kärleksvisan av Sarah Dawn Finer


Ont i rumpan

I måndags var jag och testade piloxing. Blandning mellan pilates och boxning. Hade tidigare sätt klipp på youtube och skrattade ihjäl mig hur fjantigt och fjolligt det såg ut. Lite för tjejigt... Men nu efteråt kan jag erkänna att det var väldigt länge sedan jag haft sån träningsverk, speciellt i rumpan. Så även i magen, fast det kan bero på alla mina skrattanfall då vissa rörelser såg så komiska ut. Extremt tjejig workout, men även väldigt jobbig och rolig!!  
 


Så på tal om något helt annat. I dag även i lördags så började 2 okända medelålders kvinnor prata med mig på bussen om allt och inget. Vilket var trevligt då människor här annars är väldigt tysta av sig. I alla fall så avundande de mig att jag var så ung och hade livet framför mig. Så avrådde ena kvinnan mig från att bli socionom eller arbetsterapuet, för hon jobbade som det och tyckte att det var dålig lön, slitsamt och tråkigt.  haha så nu kan jag stryka över två utbildngar som jag alltså inte ska välja xD Alltid något. Fast jag visste redan det sen innan, att de yrkena var inget för mig. Kan även då lägga till jurist eller ekonom är linjer jag absolut inte tänker läsa, men som alla vill att jag ska gå hahaha.. Nä i nuläget toppar fortfarande butikschefutbildning eller kanske personalvetarprogrammet och bli personalchef. Yes, någon slags chef ska jag allt lyckas bli!


// kram Magda

Sämst TV4! SÄMST!!!


Photoshop

 
Oh, shit!

 
Jag och Joel på premiären av National Target.


Hahaha - så skoj man kan ha!!!

Latest Gossip: Magdalena and R- Patz!

Idag har jag upptäckt något ganska kul - photoshop. Haha, ja jag vet... Men jag har faktiskt inte photoshop på min dator hemma, så hur ska jag kunna veta att det är kul då?
Har i alla fall roat mig med att fixa till en mycket fin bild på mig och R-Patz.. thaha.. Jag lovar, jag ska bli bättre!



Idag har jag varit i stan en sväng. Sebastian skulle lämna in ett spel som han inte ville ha och få pengar för det. Självklart passade jag på att smyga in i lite klädaffärer (borde inte göra det för jag har knappt några pengar). I alla fall så köpte jag en jeansskjorta. Jag har velat ha en jeansskjorta väldigt länge nu, höll på att köpa en i våras, men det blev inte så... Men men. Den som väntar på något gott vettu!

Förresten så har jag och mamma hållt på att måla om köket nu (vi blev inspirerade av Sebastian och när hans familj målade om hans rum). Haha... dock är det inte riiiktigt klart. Men snart! Då kommer lite bilder på två glada amatörer som målar om.


Imorgon är jag och Magda lediga för lärarna är på kurs. Härligt! Dock fick vi självklart hemuppgifter.... buuu!

/Magdalena





RSS 2.0