Helg :)

Efter att ha spenderat en helt ondöig dag i skolan igår så fick det bli att ta ledigt idag. Så istället för att slösa en dag med att lyssna om trafik och droger i aulan så blev det att sova ut och göra klart skolarbeten, så jag slipper göra det i helgen. Nu blir det att traska iväg till statoil och köpa lunch då mina ägg blir "lite" misslyckade.


trevlig helg
Kram
Magda


host host host host host host

host host host host host host host host host host host host host host host host host host host host host host host host host host host host host host host host host host host host host host......


Ja, jag har drabbats av hosta. Känner mig även lite förskyld. Tack sveriges skit väder!!! Snat maj, men jag undrar allt om jag inte ska dra fram vinterjackan igen, då det endast ska bli 6 grader imån :|!!!




// Magda

Jag fryser... välkommen tillbaka vintern!!!!

Varför, varför och varför ska det vara så kallt?!!! Jag vill inte ha 6 grader imorgon, jag vill ha 16 - MINST!!! 
Lite komiskt är ju att jag igår köpte en bikini. Den jag pratade om att jag skulle beställa i maj på Nelly. Fast bara för jag beställde igår så fick jag gratis frakt. Förhoppningsvis får jag användning av den...

 Måste visa vilket lag jag håller på ;P


Igår var jag + mina bröder på Blåvitt - Elfsborg. Lite roligt var ju att vi fick bestämma matchens lirare, vilket blev Hjalmar Jonsson. Det var nämligen så att pappa var bjuden av matchens huvudsponsor och det är dessa som bestämmer matchens lirare. Eftersom de andra inte kunde så mycket om fotboll fick pappa bestämma och då sms:ade han och frågade vem jag tyckte. Då svarade jag Hjalmar Jonsson och så blev det  :P



Vad har hänt mer då? Idag har jag och Magda varit allmänt sura och irriterade. Kanske beror det på att vi börjar 8.20 och slutar 16.55. Kanske beror det på alla håltimmar som sammanlagt är cirka 4 timmar. Något annat som gör mig irriterad är att det är hockey på kanal 5. Hallå, jag vill ju se Håkans bar! Aja, i alla fall kommer Hollywoodfruar sedan, alltid något!


//Magdalena

Lika som bär...?

Är inte meldodin i dessa låtarna väldigt lika? I alla fall tycker jag det ^^








Denna veckan har jag varit ute och sprungit nu när det varit så fint väder. Riktigt skönt! Tyvärr ska det bli sämre till helgen, men förhoppningsvis bättrar det sig.
Såg förresten att de ska visa Casino Royale på söndag på 3:an, den är så bra! Min favorit Bond film. Kanske beror det på att jag tycker Daniel Craig är så charmig ;)

 

// You know my name...
Magdalena

God paj och gratis dusch

Stod utanför entrén till SATS och precis när jag skulle öppnar dörren så känner jag hur nästa hela jag blir dränkt med vatten. Några jädra människor höll på att tvätta fönstrerna på översta våningen. Självklart satte de i gång slangen med vatten just i den sekund då jag stod under de! Min otur :( ...






I alla fall här kommer ett recept på en god hallonpannacottapaj som jag gjorde för ett tag sedan. Den var verkligen jätte god och väldigt lätt att tillaga :D



Pajdeg
12 st  digestivekex
75 gram  smält smör

Fyllning
3 st  gelatinblad
3 dl  vispgrädde
1 dl  strösocker
250 gram  hallon
200 gram  philadelphiaost
färska bär, till garnering

OBS, jag gjorde dubbel sats

TILLAGNING

 8-10 bitar:
1. Kör kex och smör i matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en pajform eller en bakform med löstagbar botten. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.

2. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.

3. Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme tills sockret har löst sig.

4. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något.

5. Mixa hallonen med mixer-stav eller i matberedare till en puré. Rör ner cream cheese och purén i grädden. Vispa till en slät kräm och häll den i pajformen.

6. Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller tills den har stelnat. Servera med färska bär.



Magda

Jag är på väg

Häromdagen när jag stod och plattade håret i hallen så hörde jag Magnus och Mattias som satt vid datorn och sjung på en låt. Så frågade jag vad den hette och då så sa de att låten hette "Jag är på väg" och att det var Mattias favoritlåt. Jag tycker låten är jättegullig.





//Magdalena


va, var lovet redan slut?

Åhh min hjärna ha redan tagit sommarlov och att återvända till skolan i morgon känns tungt
speciellt nu när vår värmen har kommit hit. Får trösta mig med att håltimmarna kommer att kunna spenderas i solen i stället för i korridoren.







Ben låten från bodycombat 43. Sheisse vad jobbig, men lite värk i bena gör inget då man får leka pirat i 6 minuter hahah

Magda


Tänk om...

Jag måste bara få berätta vad som hände förut ikväll...

Jag var påväg till Sebastian och så ville min lillebror Mattias följa med mig på sin sparkcykel. När vi kom till övergångsstället som leder in till nästa område så sa jag att han skulle cykla hem. Först ville han inte det för han ville följa med till Sebastian fast sedan så kom vi överrens om att Sebastian och jag skulle komma hem senare till Mattias för att spela på Xbox 360. Då blev Mattias glad och började sparka hemåt.

När jag vänder mig om för att vinka och säga hej då så ser jag hur han ligger på marken helt medvetslös med ansiktet i asfalten. Tiden innan jag kommer fram till honom gick många tankar i mitt huvud. När jag var väl framme vid honom och ser hur det rinner blod från hans ansikte. Först vet jag inte vad jag ska göra eftersom han inte svarade när jag pratade med honom. Eftersom jag hade Sebastian i telefonen så skriker jag att han måste komma fort då han var påväg för att möta mig. Sedan ringer jag mamma och säger att hon måste komma samtidigt som jag försöker lyfta honom men han vill inte ställa sig upp utan lägger sig på marken igen. Till sist kommer Sebastian som bär honom mot vårt hus. Jag tar med mig sparkcykeln och ser att det är en jädra gren som fastnat i framhjulet som gjorde att han föll framåt.  

Hela ansiktet blödde, pannan och händerna var uppskrapade. Näsan blödde och läppen var spruken samt en tand hade han slagit ut. Fy, vad hemskt det var att se honom. Sedan sa han också "Är detta en dröm" han kom nämligen inte ihåg vad som hände.

Nu efteråt så känns det skönt att det inte var något värre som hände. Mamma och pappa åkte till sjukhuset med honom fast antaligen fick han ingen hjärnskakning. Men ändå, som han slog sig. Ärligt talat trödde jag han var död först.


Sedan spelade Sebastian en låt för mig "geboren um zu leben".

"Det känns svårt för mig att leva utan dig" betyder första meningen och det får mig att tänka "tänk om".
Tänk om jag inte hade sett Mattias ligga där.
Tänk om han ramlat lite senare.
Tänk om det värsta hade inträffat.




Nu blev detta ett väldigt långt inlägg...


Godnatt,
Magdalena

Jag känner mig estetisk.. hehe

Saker jag tänker på just nu...



... Jag kan inte sluta tänka på sommar, sol och värme
... Jag vill använda mina nya vårskor
... Jag undrar när Sebastian ska ringa


Såg Austin Powers igår på 3:an. Det enda jag kunde tänka på "Vad gör Beyoncé med i filmen?!!!!" Ärligt talat, den gubben får mig att må illa.





//Magdalena

Solsidan

Haha Ove äger xD



Läs hela artikeln:
http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/article6928657.ab


Sherlock Holmes

Var nyss ute och sprang, vilket inte gick så bra... Har ju haft ont i halsen i två dagar nu så fattar inte riktigt vad jag tänkte med. Men aja, alltid härligt att komma ut och förhoppningsvis är förkylningen borta snart då jag bombat mig med c-vitamin.
Förut tittade jag på Sherlock Holmes, den var jättebra! Inte alls vad jag förväntat mig. Spännande, rolig och väldigt smart film. Kan man säga så? I vilket fall så var den smart, haha, om ni ser den så fattar ni vad jag menar... Rekommenderar den starkt i alla fall.

Imorgon ska jag köpa hårfärg. Måste ju färga om håret igen för nu börjar utväxten synas.. Fast denna gången blir det ljusare eftersom min hårfärg är ljusare så jag slipper färga om hela tiden xD

 
Sherlock Holmes får: M M M M M

Nu tänkte jag börja svara på frågorna till King Rat, har ju äntligen läst ut den förbannade boken xD

Puss,
Magdalena

Klänning + skor

Nu har jag beställt klänning och skor från Nelly.com. Det bästa var att det inte blev så dyrt eftersom jag hade 100 kr i rabatt :)
Hittade även en snygg bikini jag vill ha, men räcker att beställa den nästa månad för lär ju ändå inte kunna bada på ett tag xD

 299 kr
 249 kr


/Magdalena


Glad Påsk

haha skrev i går om att vädret var piss, men idag var det allt vår-väder ute med sol :D Sandaler here i come!

På tal om något helt annat. Trodde jag hade blivit magsjuk då jag mådde illa hela igår och även idag. Men nu på kvällen har det gått över, tack och lov, tänk om jag legat sjuk hela lovet :0 Å det värsa av allt- inte kunnat äta! Nä mat (speciellt choklad) kan jag inte leva utan. Har föresten bakat en hallonpanacotta paj tills i morgon då morfar kommer till oss. Förhoppningsvis blir den bättre än grönsakswoken som jag gjorde igår. Slutade med att jag fick slänga allt då det smakade skit haha..





// Magda

Glad påsk

Kommer ihåg vad jag gjorde förra påskafton. Då var jag hemma hos Sebastian och tittade på IFK - Djurgården och sedan åt jag påskmat hos mormor.
Detta året skiljer sig inte så mycket. Var hemma hos Sebastian förut och snart ska jag till mormor och äta påskmat. Något annat som stämmer överrens med förra året är ju vädret; sol och värme!!! <3



Men nu ska jag läsa lite i King Rat (är ju mer eller mindre tvungen) och sedan beställa en jättefin klänning på Nelly.com :) Bild kommer sedan xD

/Magdalena

2 April

Ja nu har lovet börjat och känns förbaskat skönt att slippa slösa min dagar på fberg hela nästa vecka :)




Kollade nyss igenom lite inlägg som vi skrev förra året vid den här tiden. Sol, sandaler och glass - ja, våren hade tydligen redan kommit till Svergie då. Känns lite trist att det inte är så i år också. Jag som vill shoppa sandaler och annnat vårigt :( Men nej nej, nu är det istället 5 grader och regn.



Två våriga oc fina klänningar från lindex som de snart kommer börja sälja - vill ha!! :D



Magda

Rösta :P

NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min bikini här!


RSS 2.0