Voilá!

Så här kan det gå när man är uttråkad och behöver jeansshorts xD





Magdalena


När allt är grått är botemedlet film och nått gott...

Idag är det en sådan dag jag inte orkar göra något alls och är allmänt seg och trött. Så det blir film, marabou och brownies som jag nyss bakat! Vissa skulle nog kalla det för fettokväll men för mig är det må bra kväll :D


Magda


Saviako och skor

Idag blev det en väldigt kort dag i skolan. På morgonen hade vi projekt om minoriteter och på eftermiddagen matte. Eftersom det är redovisning imorgon och lärarna tyckte vi skulle baka så bestämde sig Magda och jag för att baka. Det blev en romsk kaka som heter Saviako... eller ja, det blev snarare Magdornas version av Saviako, haha. Men vi får hoppas att den uppskattas för ingredienserna kostade sammanlagt 60 kr!!! Nu kräver vi ett MVG!!

Eftersom vi bakade under lektionerna på morgonen orkade vi inte gå tillbaka för att ha matte. Istället blev det till att provsmaka den goda kakan och kolla på skor :D Självklart hittade vi ett par som både ville beställa, men i varsin färg då. Haha aaww..


Från Nelly.com

De här übersöta skorna ska vi gå runt med i Berlin om mindre än en månad ;)

Good night, sleep tight, don't let the bedbugs bite,
Magdalena

sööttt :D


Nelly

Tänkte beställa en jeansjacka från Nelly men så läste jag att om man handlade för 600kr fick man 200kr rabatt, självklart trillade jag dit, så det blev ett par fina skor också :D

 


// Nöjd Magda :D


WTF SNÖ?!

NEJ NEJ NEJ, varför ska det börja snöa nu igen?!! Jag hade ju till och med tänkt lägga undan vinterjackan idag, men det får jag vänta med... åhhh..

Svergie - antarktis


Civilekonom - jag?

Satte mig för att göra filosofiläxan förut - men det slutade med att jag gick in på bloggen x) Och då såg att Magda skickat in sin ansökan vilket gjorde att jag kände att det var dags för mig med! Så nu har jag gjort det - jag har sökt in! Det känns verkligen hur jävla bra och skönt som helst att äntligen ha gjort det!



Att det blev civilekonomprogrammet på högskolan i Borås beror helt enkelt på att de har inriktning marknadsföring, vilket jag vill läsa. Dessutom har pappa och vår kära lärare Höglund lyckats övertala mig om att ha en civilekonomutbildning i grunden är bland det bästa man kan ha!

Åhhh, känner mig verkligen peppad inför framtiden :D Snart är det studenten, sommarlov och efter det börjar ett nytt, spännande liv.

Förresten, jag piercade mig i örat (tragus) igår! Modigt va?! ;)
Magdalena

Nu har jag gjort det!!




Sjukt läskigt att anmäla sig, men det känns väldigt bra. Skulle jag vilja ändra något har jag tre veckor på mig, men jag 99,9999% säker på vad jag vill, så det kommer nog inte behövas..

Magda

Studentklänning

Från Bubbelroom

Skulle vilja ha en klänning i denna stil till studenten, enkel med fin. Dock tror jag att jag väntar tills sommarklänningar har kommit in i affärerna, då jag gärna vill testa klänning innan jag köper. Denna fanns heller inte i min storlek :(

Magda

Helg!!! :D

Göttans värre med fredag. Veckan har gått skit snabbt och nästa vecka är det redan APRIL
(2 månader till studenten OMG!!)

Tänkte se på nya filmen "Never let me down" ikväll eller köra true blood - maraton. Har hela säsong 3 kvar att se  + 1 avsnitt av säsong 2^^.. Tacka vet ja  http://ch131.com/ där ja streamar alla tv-serier. Ser verkligen allt på datorn nu. Enda gången tv:n sätts på är på morgonen medans jag gör ordning mig.. TV:ns framtid är inte ljus hemma hos mig xD

I morgon blir det bland annat turism mässan på Svenska Mässan. Mer som måste göras i helgen är fiolsofi plugg, fast pluggandet brukar "tyvärr" utebli på helgen fast att det borde göras.. Finns ju så mycket annat,roligare, att göra...

Magda


More than words...







Water for Elephants

Den här filmen vill jag se!!!
Hmm... Kan det bero på att Robert Pattinson är med tro? ;)




Måndag

Vår idrottslärare undrade varför vi tycker helg är bättre än att vara i skolan?!! Hon hade heller inte någon aning om att det finns en kursplan. Samt så satte hon vårt slutbetyg nu, fast att det är 2 månader kvar?! Gahh, sådan lärare tolererar jag ej! Så försökte jag förklara för henne att det står i kursplanen att man ska läsa hälsa och kost även i teoretisk form, fast det gick tyvärr inte in hennes lilla hjärna!

Sockersöta Converse

De här tillsammans med en vit studentklänning och min rosa/vita studentmössa... åhhhhh...



En liten pärla..

Ni kanske undrar vad som hände med det att vi ville tatuera oss i vintras... Jo, vi var faktiskt iväg och letade studio. Men det visade sig vara så ganska dyrt och med alla utgifter som kommer nu i och med studenten så känns det inte riktigt som att det går... tyvärr.
Men jag vill fortfarande tatuera mig och någon gång i framtiden kommer jag göra det!

Nu har jag även fått för mig att jag ska picera örat igen x) Har ju redan två hål i varje öra, men nu vill jag pierca tragus (ni vet den lilla fliken vid sidan av hörselgången). Tycker det är sjukt snyggt och lite annorlunda dessutom. Haha, ibland får jag som sagt mina ryck. Navelpiercingen skedde ju ganska oväntat. Eller visst, jag har velat pierca naveln länge fast jag fick inte för föräldrarna. Men fem dagar efter jag fyllt 18 så åkte jag och Magda till Tribe, mohaha. Så vem vet? Nästa vecka kanske jag sitter med en ny piercing...? Eller kanske dröjer två veckor tills studiebidraget kommit :P









Åhh, vad fint med en liten pärla.. :)


Magdalena




Jag tror jag vet nu!

Kvällen har spenderats med att leta utbildningar vilket kanske inte är helt oväntat... Och liksom Magda fastnat för internationell marknadsföring och IT i Borås har jag fastnat för Event Management i Varberg. Yrket verkar sjukt spännande och intressant! Eller hur grymt roligt låter det inte att få vara med på olika evenemang och upplevelser som till exempel mässor, utställningar, konserter, sportevenemang, festivaler och föreläsningar...?

Utbildningen är på tre år och utgörs av ämnena företagsekonomi, informatik, och juridik. Även här får man chansen att studera utomlands! :D
Läste även en intervju med en som jobbade som Event Manager och han arbetade bland annat i Sverige, Italien, Frankrike, Storbritannien och Tyskland – för att bara nämna några i Västeuropa. Han arbetade även i till exempel Tjeckien, Ungern och stora marknader i Australien, Japan och USA.
Fatta vad kul! Man kombinerar både nytta med nöje och efter utbildningen kan man starta och driva eget företag i den växande upplevelseindustrin. Man kan också ta anställning som exempelvis projektledare eller marknadsförare.




Lätt att det är värt att åka en bit längre för att få läsa det man vill!

Magdalena


Utlandet lockar!

Att arbeta med logistik var inget för mig heller. Så inget handels blir det. Men det ska inte sörjas då jag innerst inne vet vad jag vill syssla med - marknadsföring. Tror även att utbildningen jag nämnde igår är den som passar mig bäst, internationell marknadsföring och IT på borås högskola. 4 års studier varav 1 i Shanghai. Att kunna kombinera utlandsstudier samt läsa något som jag är intresserad av tror jag skulle vara vädligt intressant. Samt så vill jag arbeta utanför Svergies gränser i framtiden, så att få möjlighet att rikta in sig internationellt redan under studierna är bara ett plus...


Om tre år kanske jag befinner mig här och pluggar! :D

Magda


Förvirrad

Näää öppet hus på Göteborgs Universitet hjälpte ingenting. De som pratade sa ju bara det som man redan visste. Gaahh.. en sak är säker - jag vill inte läsa logistik! Fy sjutton vad tråkigt det verkar... Nää, i så fall finns det intressantare utbildningar i Borås och Varberg. Kanske är en extra timmes resväg värt det... I alla fall får det bli att gå på öppet hus i Mölnlycke.

Vad som helst men inte Göteborgs Universitet!


Magdalena


1000 liter vatten

Idag serverades nog den äckligaste soppan jag någonsin ätit i bamba. Det skulle vara gulaschsoppa vilket låter gott, men den var extremt översaltad och köttbitarna såg ut som stora bajskorvar. Jag som nästan aldrig brukar dricka vatten, har nu klunkat i mig 10 glas. Fy fan :( Visst, skolmat är inte någon lyx mat, men det här var bara föööörr extremt äckligt!

I morgon ska vi som sagt till universitetet och lyssna på vad handels har att erbjuda. Sjukt spännande och nästan lite nervöst. Har funderat på att kanske läsa logisitk. Fat nu har jag börjat tveka igen, liksom transport, är det något för mig? Aja, får höra vad de har att säga i morgon :) Annars kanske det får bli att pendla till Borås och läsa internationell marknadsföring och it. Då kommer jag få plugga i shanghai 1 år vilket är extremt lockande samt att marknadsföring är det jag egentligen vill läsa. Sen är det ju öppet hus på Mölnlyckeakademin i April.... haha kan nog babbla på i en evighet om framtida stuider men nu sätter jag punkt för idag.

Nu ska jag dricka mer vatten!!! Gissa vem som kommer få gå upp och kissa hela natten, haha!!


Magda


Tomi Kallio




Alla med hjärta för Frölunda och Kallio
läs det här
skriv på här

Tack!


Full fart

Idag är jag på G. Har haft matteprov, beställt balklänning, städat hamsterbur + fågelbur, gjort halva religionsläxan samt nu ska ut på en löprunda.
Matteprovet gick sådar och likaså religonsläxan - har ingen inspiration alls till att skriva. Men det känns verkligen skönt att ha beställt balklänning nu - en sak avklarad på "att köpa/göra innan studenten - listan". Bild kommer sedan ;)

Imorgon är det även dags att gå på Öppet Hus på Göteborgs Universitet. Det ger mig lite blandade känslor - är både nervös och väldigt färväntansfull! Nu gäller det känns det som. Nu är det dags att bestämma sig för hur närmaste 3-5 åren ska se ut...
Dessutom ska jag leta solglasögon imorgon då mina älskade älskade pilotglasögon har gått sönder...



 
Duktigt av mig att investera i ett par nya löparskor tycker jag. Haha.. Liksom, det är ju ganska frestande att köpa pumps istället..


Magdalena



grå söndag

Började dagen med att räkna matte, men fy sjutton vad tråkigt det är!! Blev på så himla dåligt humör av allt räknande så efter att ha repeterat några sidor av ena kapitlet gav jag upp pluggandet för dagen. För att bli på bättre humör beställde jag en balklänning, som ni får se sedan. Var även och tränade den nya body combaten :)

Magda

Massa saker att göra, men hjärnan har tagit lov...

Jag orkar verkligen inte plugga längre... Är så himla trött på att sitta och skriva, räkna, analysera, skriva, räkna...analysera... *Suck*. I dag har jag pluggat matte så jag tror jag spyr och ändå har jag inte blivit så mycket klokare. Och som om inte detta är nog så måste jag skriva om kvinnor i de abrahamitiska religionerna samt opponera på Öjes arbete om Cypern... gaaaaaaaaaahhhhhh!!!!

Riktig sunkig skitsöndag idag alltså. Längtar just nu till kvällen då jag ska se på Vampire Diaries och Solsidan. Men innan dess lär jag sitta och spana in balklänningar - har hittat en jag verkligen vill köpa. Åhh...

För er som inte har något att göra kan jag tipsa om två filmer - 
The Hills Have Eyes
 The Hills Have Eyes 2.
Haha snacka om ruttna filmer... Fast skräckfilm kan man typ alltid se.




Okej, jag ska försöka sluta klaga. För mina problem är ingenting i jämförelse med andras...
/Magdalena


Indiana Jones + Sveriges Mästerkock

Nu är äntligen den förbannade tanden borta och tur är väl det - den höll på att växa upp i bihålan!!! Till min förvåning är jag inte speciellt svullen och känner inte heller någon värk (kan i för sig bero på att jag trycker i mig massa värktabletter).

Eftermiddagen har jag i alla fall roat mig med att se på två Indiana Jones filmer.. Och ikväll blir det Sveriges Mästerkock - alltså en riktig TV-dag idag då!!! :P




Snart blir det chokladpudding med jordgubbsgrädde.. Haha me like :) Jordgubbsgrädde är verkligen JÄTTEGOTT!

Magdalena



Lördagskväll på Magdornas vis!

Mumsat i oss kladdkaka med jordgubbsvispgrädde och spanat in snygga balklänningar - perfekt kväll!


 
Nya solglasögon Åhlens city 140 :-
(Liksom ett måste att shoppa något vårigt när solen tittar fram)


När allt känns skit...

...Så shoppar man!!! I alla fall blev det dagens sysselsättning tillsammans med mamma. Köpte några grejer samt hämtade ut grejer jag beställt från Kicks. Nu känns allt lite bättre - bättre än igår!


Haha, känner att jag "tjänat" pengar idag. Nagellacket kostar egentligen 69:-, men jag fick det för 19:-. Tröjan fick jag för havla priset och likaså skorna. Filmerna köpte jag inte denna vecka, men de ska jag se på onsdag när jag opererat bort tanden. Då tycker jag att jag är värd maraton av Indiana Jones... Kanske även hinner se lite på Sound Of Music :)


Blev lite arg på Mattias idag då han lyckades göra sönder Isadoras boll som hon springer runt i. Så jag tvingade honom att ge mig pengar till att köpa en ny. Självklart blev det en rosa boll till prinsessan, haha.



Sötis <3

Nu ska jag äta mat och göra mig i ordning. Sedan ska jag till Magda och se Mello och äta kladdkaka med jordgubbsgrädde på... mums!!

Kramar,
Magdalena


Varför?

Ogillar denna kväll extremt mycket.
Varför ska allting hända samtidigt...?


127 Hours

Såg på 127 Hours ikväll.
Filmen baseras på en sann berättelse om en människas vilja att överleva. James Franco gör en kanoninsats som Aron Ralston och fast att nästan hela filmen utspelar sig på ett och samma ställe så är filmen verkligen spännande. Det är svårt att förstå att det har inträffat på riktigt... Fy sjutton vad hemskt!

Handling: Aron Ralston är bergsbestigare och äventyrare som ramlar ner i en bergspricka vilket leder till att ett stenblock gör så att hans arm fastnar. Allt han har med sig är lite vatten, klättredskap och en kamera...

Läs Arons berättelse här





/Magdalena


Ondine

En dag får fiskaren Syracuse en märklig fångst i sitt nät - en vacker kvinna. Hon kan inte säga vad hon heter eller var hon kommer ifrån men han kallar henne Ondine och snart blir de djupt förälskade. Syracuses dotter tror att hon är en övernaturlig varelse som kommit för att väcka liv i deras inslumrade tillvaro. Snart börjar Syracuse misstänka att hon kan ha rätt…


RSS 2.0