Snart behövs inte några kassarbetare...

Var inne på hemköp på avenyn men när jag kom till kassan möttes jag av en mega långa kö. Skulle möta upp mamma 10 minuter senare i nordstan så hade verkligen bråttom. Tänkte först lägga tillbaka varorna, men så hade de kassor där man själv kunde checka ut. Har aldrig testat de förut men någon gång måste ju vara den första. Och från och med nu kommer jag alltid vända mig till dessa kassorna när det finns möjlighet, det gick ju jätte effektivt. Var en röst som talade hela tiden och sade var man skulle trycka etc, vilket underlättade. Trodde även att man bara kunde betala med kort, men det gick även att betala med kontanter. Tekniken gör allt framsteg!..

Magda


Once upon a time the sun shined..


Assa och Dissa!!!

När andra går på krogen går Magdorna på föreläsningar för 40+, haha... Skämt åsido. Gårdagen var mycket trevlig och föreläsningarna väldigt bra och inspirerande. Morgan Alling och Mia Törnblom var verkligen jätteduktiga, blev riktigt imponerad!
Dessutom fick vi goodiebags med trevliga saker; böcker, tidningar, te, hårvårdsprodukter, smoothies och godis m.m. I pausen fick man dessutom choklad och vin. Enda felet var möjligtsvis att det inte var någon i vår ålder där... haha. Men 4good - Express Yourself var inspirerande i vilket fall :)

Nu har Magdorna lärt sig att assa och dissa ;)






2010 års sämsta (???) filmer

Gaahh blir så trött. Vad är det för jury som har bestämt vilka som är årets sämsta filmer egentligen?!! Jag är nästan 99% säker på att det är gubbar och kärringar som inte tycker det gjorts bra låtar sedan 70-talet (finns ju sådanan väldigt nytänkande människor.. öhm).. Allvarligt, känns som att de sitter och dissar filmer bara för att de själva inte har något bra kärleks- eller nöjesliv typ - därför klarar de inte av att se sådant ens på film... FAIL på juryn!!! Tycker årets kalkon ska gå till dem istället ;)



Jag har sett mycket sämre filmer från 2010 t ex: "The Human Centipede", "I love you Philip Morris", "Saw 3D" (har inte sett den, men Saw är ju alltid dålig xD), "Valentine's day", "The Wolfman", " A Nightmare On Elm Street", "Black Swan"...

Nu vet jag inte om dessa filmerna var med på deras lista - men det hoppas jag verkligen. Skumt att nominera Eclipse som årets sämsta film, men inte The Human Centipede...


Magdalena


Studentmössa

Idag fick vi en trevlig överaskning, studetmössorna har nämligen kommit :D!!!!! Våra blev verkligen super fina, länngggtttaaarr sååååååå till den 31 Maj då vi tar studenten!!


Embarrassing x)

Idag kom som sagt studentmössan!!!!!! Gud vad stolt jag är och vad fina våra mössor är :) Är verkligen superdupernöjd! Åhhhh, vad man längtar nu - bara 95 dagar kvar, thihi.



Måste berätta om hur jag klantade till det rejält på svenskan idag. Vi skulle nämligen hålla redovisning om någon organisation och så skulle man berätta varför den här organisationen skulle få 50 miljoner kr... ja..bla bla...

För det första:
- Idag var det inte tänkt att jag skulle redovisa.
För det andra:
- Jag tog med mig datorn i alla fall eftersom jag tänkte att ifall jag hinner redovisa så kan det vara skönt att bli av med det liksom. Det var inte smart!!

Eftersom:
När herr Öjelid skulle hålla sin presentation så fungerade det inte att koppla in hans dator med projektorn i skolan. Då tyckte svenskaläraren att vi kunde testa min datorn för att se om det fungerade, så det gjorde vi. Men på något sätt blev det även då jag som skulle redovisa... Kul! Kände ju mig ganska oförberedd... I alla fall så började jag leta efter mitt papper med stödord på, fast självklart så hittade jag inte pappret (pinsamt). Då sprang jag fort ut till skåpet för att leta efter pappret i väskan, men hittade det fortfarande inte (pinsamt då alla satt och väntade)... gaaaaahhh. Aja, det blev att redovisa utan papper... Det gick väl rätt okej. Kunde gått värre!

Slutade med:
Att jag hittade pappret när jag kom hem. Hade lagt det i ett fack i datorväskan som jag hade med mig på lektionen. Alltså låg pappret bara någon meter bort typ :) Bra jobbat Magdalena ;D



Jag får la bjuda på den ânna...
Magdalena


Trassel

Igår var Magda, Mattias och jag på bio, haha. Var nämligen så att jag och Magda behövde deppa över att lovet är slut och Mattias har jag lovat hela lovet att vi skulle gå på bio. Dock har han varit sjuk stackarn (han drabbades av samma influensa som jag hade innan lovet) så det har liksom inte blivit av... Igår blev det i alla fall två flugor i en smäll :)

Trassel är verkligen en sockersöt film och eftersom vi såg den i 3D blev upplevelsen extra bra, thihi ;)
Handling:
Flynn harklarat sig genom livet genom att vara snygg, prata fort och ha tur  - men när han väljer ett mystiskt torn som sitt gömställe ser det ut som om turen vänder. Han blir nockad, fastbunden och tagen som gisslan av den vackra och modiga Rapunzel, vars gyllene hår på 23 meter inte är det som är mest märkligt med henne. Inlåst och ensam ser Rapunzel denna tjuv som vägen ut ur tornet. En komisk kidnappning och lite utpressning senare ger sig det udda paret ut på riktigttrasslig resa.



FRÖLUNDA VANN IGÅR - JAG ÄR LYCKLIG!!!!

;)
/Magdalena

Apple Pie

Bakade i förrgår  Leilas Apple Pie.
Fast jag gjorde om receptet lite. Smetade ut på botten en burk Dulche de Leche (kondenserad sötad mjölk som man köper på burk och kokar i 3 timmar och som då blir kolasås. Såses är verkligen super god, ni måste testa. Däremot blev själva kakan kanske inte den finaste. Skulle nog inte tagit alla 12 äpplena som det stod i receptet, för kakan blev väldigt hög och när den skars upp rasade den typ ihop :( Så 7-8 äpplen räcker nog. Fast god var den ändå, så rekommenderar den starkt!!




Magda

Kärleksfilmer

När det kommer till kärleksfilmer är jag lite av en beroende. Jag älskar kärleksfilmer och min DVD-samling hemma består nästan bara av kärleksfilmer dessutom.
Så nu tänkte jag dela med mig av de 10 bästa kärleksfilmerna (enligt mig). Kanske borde jag gjort denna lista till alla hjärtans dag. Fast eftersom jag inte är någon som förespråkar alla hjärtans dag så kan jag ju lika med göra listan nu.

Vi börjar bakifrån.

10. At first sight
- Tror inte så många sett den filmen. Själv såg jag den när jag var ganska liten första gången och jag tyckte på något sätt att den var väldigt fin. Den är fin. Handlar om en blind man som operarar sig och får sin syn tillbaka. Tillsammans med sin nyfunna kärlek måste han anpassa sig till att vara en seende person, något som inte är så lätt...



9. PS. I love you
- Kanske för att jag läst boken och totalt förälskat mig i den. Boken är bättre än filmen, men filmen är bra.



8. Remember me
- Handlar inte bara om kärlek till en annan person utan även till sin familj. Robert Pattinson är grym (blir arg på recensenter som säger att han inte är det).



7. Twilight
- Tror inte denna film behöver motiveras.



6. The Sound Of Music
- Har sett den flera gånger sedan jag var liten och den är lika bra varje gång. Jag älskar musiken och jag älskar Von Trapp familjen. Är kanske en av de mest berömda musikalerna och handlar om Maria som är en ung blivande nunna i Salzburg. Hon skickas iväg från sitt kloster för att bli barnsköterska åt Georg von Trapp som är en änkling med sju barn. I början är barnen elaka mot henne, precis som mot de föregående guvernanterna, men hon lär barnen att sjunga och lyckas på det sättet få dem att tycka om henne. Maria blir så småningom även kär i Georg. Han har dock redan ett förhållande med en baronessa. Men efter olika turer lämnar baronessan honom, och Maria och Georg gifter sig. En dag tar nazisterna över i Österrike och de kräver att Georg går i tjänst på nytt. Under en sångfestival lyckas familjen fly över bergen till Schweiz.



5. The Notebook
- Allas "favoritkärleksfilm". Den är bra, men inte min favoritkärleksfilm.



4. Cinderella Man
- Baserat på en sann historia med en av mina favoritskådespelare - Russell Crowe. Filmen handlar om Jim Braddock som är en lovande lätt tungviktsboxare. Men efter att ha slagits dåligt under flera matcher, på grund av en bruten hand, tvingas han sluta. Under den stora depressionen i början av 1930-talet tvingas Braddock försörja familjen med lågbetalda jobb men drömmer om att kunna boxas igen. Genom en tillfällighet får han chansen att gå upp i ringen igen - men i en match mot världens näst bäste där Braddock bara ska vara en slagpåse. Braddock överraskar alla genom att vinna i tredje ronden och hans karriär kan börja igen.




3. Titanic
- Awww... Ja ni vet...




2. A Beautiful Mind
- Annorlunda men oj så vackert! Russell Crowe igen... Handlar om det matematiska geniet John Nash som lider av schizofreni. Just när han får barn med sin fru så går han långt ner i sjukdomen och behöver hjälp.



1. Atonement
- Min älsklingsfilm nummer 1!!! Musiken och berättelsen om Cecilia och Robbie är så fin... Clair de Lune gör filmen så sensuell och vacker. Calir de Lune är för övrigt med i Twilight.




Love,
Magdalena

It hurts...

Jag har sorg just nu och det gör riktigt ont... Frölunda och Modo mot kvalserien... Det värsta är att det känns som om det inte kommer bli bättre heller. Frölunda möter Skellefteå nästa match och det finns inget absolut inget som talar för Frölunda. Fuck vad jag hatar hockey just nu!!!




Magdalena


4good - express yourself

Ojojoj, verkar som att jag har lite tur idag, bortsett från att jag drog ut en tand i morse och är helt trött och svullen, har nämligen vunnit biljetter till detta evenemang nästa vecka på konserthuset i gbg :) Trevligt, trevligt! En annan rolig sak är att jag hade tydligen skickat tävlingsdeltagande mailet från våran gemesamma mail, så när jag vann undrade de om biljetterna skulle läggas undan till Magdorna Dahldahl haha xD 





http://4good.se/lectures/express_yourself_goteborg

Varmt välkommen till det nya årets första 4goodkväll i Göteborg. En kväll om att visa mer av dig själv och om att knäcka dina egna och andras kommunikationskoder. Med modiga skådespelaren Morgan Alling, skönaste vägledaren och författaren Mia Törnblom och kvällens Sunshine Story – tjejerna bakom allra gladaste och uttrycksfulla succévarumärket Oddbirds. Som vanligt laddar vi upp med goodiebags, utlottningar, vin och mingel med likasinnade 4good friends! Allt för bara 395 kronor

Magda


BMI



http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article8568595.ab


Sofias änglar

Vill bara tipsa om ett jättebra program som går varje tisdag kl. 20.00 på Kanal5. Sofias änglar heter det och det handlar om hur Sofia tillsammans med Johnnie och Mattias hjälper familjer med olika problem. Det kan vara en olycka, sjukdom eller ödet som gjort att livet tagit en helt annan vändning än planerat. I programmet hjälper alltså Sofia, Johnnie och Mattias dessa människor genom att göra ordning deras hus så att de ska kunna få en nystart.

Har du missat något program - gå in och se på Kanal5 Play!


Give us a colorful spring






Happy Valentine's day

Idag är kärlekens dag; rosa hjärtan och fluffiga moln. Idag ska man passa på att ge lite extra till sin pojkvän och flickvän, choklad, presenter men framför allt omtanke. Idag ska man även visa att man har en partner att strosa runt med. Man ska gå på bio och hålla varandra i hand och se så kära ut som det bara går... aaaww.

Eller?

Måste säga att detta är en väldigt fånig dag. Visst, man ska mysa med sin partner och visa ömhet - men det ska man väl göra varje dag eller? Det här känns som en "ta i kapp all förlorad tid som varit under året och visa för omgivningen att du har en partner" dag. Och framför allt - köp saker. Det är bara affärerna som vill tjäna pengar på en dag som denna. Nää, töntigt. Att få saker för det är alla hjärtans dag känns ju jättefångigt, det blir ju inte ens något speciellt då detta är dagen då man ska få något.
Okej, få vad trist jag låter... Men alla hjärtans dag är överskattat. Jag tycker faktiskt i så fall varje dag borde vara alla hjärtans dag. Man ska väl visa varje dag att man älskar sin partner? Och man ska väl visa ömhet och omtanke varje dag? Eller hur?


Bjuder i alla fall på den perfekta Alla Hjärtans Dag- låten.




Magdalena


Farligt nära...

Jag är såååååå farligt nära att beställa dessa skor. Detta tack vare att solen förvirrar mig gällande årstid samt att jag kör maraton av OC...



Men det är februari... fatta Magdalena... det är bara februari.


Get ready for spring

Solen sken och det kändes vårigt. Detta resulterade ett par nya jeansshorts...

                                                                                                            Lindex 249 :-

Magda


Born this way

Lady GaGa - Born this way



Totally amazing!!!
Videon hämtad från (kanske inte så oväntat): http://perezhilton.com/


Kort dag i skolan

Matte och Magdorna går inte ihop längre.... blev ingen lektion idag heller... Men för sjutton, orka stanna flera timmar i skolan för en liten lektion som ändå inte ger något. Föresten tog det inte många minuter att räkna ikapp hemma det vi skulle göra idag...

Idag betalades det även in för Berlin resan i April som många av oss treor ska på :) Alltid trevligt att komma bort någon dag...

Har även beställt en ny mini-laptop då syskonen kastade min andra i golvet och den gick sönder (grrhh). Även denna blir rosa (ofcs)..

Nu funderar jag på att baka muffins fast då måste jag gå till affären och köpa former å sånt, kanske åka och träna bodypump istället?...


Magda


Eye-candy for Twilight lovers










Egopic

Satt och kollade igenom gamla bilder på datorn. Snacka om att jag ändrat frisyrer från sommaren mellan 1:an och 2:an på gymnasiet tills nu.

 Långt och vågigt
 Kort och platt
 Brunt!
 Då det är som bäst...


FUCKING MONDAY

Blää för snö!
Blää för knäppa lärare!!
Blää för tandläkare och tänder!!!

Japp, idag var en sådan där riktigt pissig måndag... Hela dagen har jag dessutom gått och varit nervös för tandläkaren. Skulle dit 13.30 och hade dessutom en tid 14.15.. tjoohoo. Tandläkarna var 45 min sena. I hela jävla 45 min satt jag alltså och väntade och väntade!! Fy fan säger jag bara!!! 
Men, nu är det i alla fall klart att även jag måste dra ut en tand som inte växt ut. Detta sker 9 mars - nervööööst!! Fast på ett sätt har jag tur eftersom Magda (haha, vad är det för fel på oss?) går igenom samma sak.. Okej, det är inte tur men det känns skönt att ha någon som gått igenom samma skit.. Förresten kanske vi borde döpa bloggen till "Magdorna - den ständiga oturen" istället.

När jag kom hem idag hade jag en semla som väntade på mig. Åhhh, vad glad jag blev. Pappa hade köpt en och det behövdes. Taaaack pappa.



Mina tankar går nu till Sebastian som ligger hemma i feber och hosta.. Han har varit sjuk ända sedan fredags och inte verkar det bli bättre, snarare sämre. Jag ber till högre makter om att jag inte ska drabbas av skiten. Men, det kommer jag säkert göra då jag var med honom i helgen. Kul!

Nu ska jag baka scones :)

Magdalena

Sunday Yoga

Ska snart bege mig mot sats och träna Yoga. Ladda upp med ny energi inför nästa vecka och stretcha igenom min kropp, vilket behövs då jag känner mig extremt stel!


magda


Kommer ni ihåg? xD

Funny Bunny heter jag, o jag är så go' och gla'.
Vill du ha en liten grej?
Stoppa fem kronor i mej!


(Minus James Bond pistolen)


Sjuk....

Gaaaah, min lillebror spydde natten till söndag och nu har självklart även jag drabbats av samma sak - magsjuka. Inte alls kul, men jag känner mig i alla fall bättre nu. Har kunnat dricka blåbärssoppa utan att magen protesterat och snart ska jag försöka äta lite bröd också.

Så nu sitter jag här och glor på TV och tänker på matten jag måste räkna till helgen.. inte okej! Först är man sjuk och sedan ska man straffas med att ligga efter i ämnen *suck*. Aja, det problemet tar vi då, nu vill jag bara bli FRISK!!!

Tittar på Tyra Banks show och där snackar de om bandmaskdieten. Bandmaskdieten innebär att folk sväljer en parasit som utvecklas till en mask och som lever på maten man äter. Det värsta är att den kan bli 9 meter lång!!! Fy fan, att folk kan tänka sig äta parasiter för att gå ner i vikt.. snacka om desperat. En kvinna kunde även tänka sig att låsa käken för att gå ner 5 kilo. Allvarligt :S Läskigt....





Magdalena


Bli testpilot

Ekströms kladdkaka är en krämig och kladdig kladdkaka som är bakad med de finaste råvarorna och en ordentlig dos kärlek  i Ekströms bageri i Dalarna. Du hittar den i frysdisken och tinar på en timme, lika god som sina hembakade syskon är den ett självklart val till fikabordet. Inte nog med att den är otroligt god, den är även extra stor så att den räcker till 10 personer.

Villl du få möjlighet att kanske få testa denna kladdkaka besök då denna länk

http://smartsontestpilot.se/ekstroms-kladdkaka/bli-testpilot/



RSS 2.0