Jaha, inte bara datorn gick sönder, nu även mobilen....

Åhhh levt utan mobil nu i flera dagar, då min är trasig och var tvungen att lämnas in för reparation. Så nu kan jag varken bli kontaktad eller kontakta någon, jag kan inte kolla klockan, surfa medans jag sitter på bussen, höra alarmet på morgonen... Ja, det är mycket som jag inte kan göra bara för att dennna lilla pryl, mobilen, är sönder! Förhoppningsvis får jag en lånemobil i veckan....

Någon snäll människa som skulle vilja ta med mig på en resa till solen?



Magda


Fly far away..


Försmak av våren

Ja, som ni kanske förstod på inlägget innan så lagade jag och mormor mat tillsammans i fredags. Det var jättemysigt och det blev jättegott. Jag slutar ju tidigt på fredagar så därför hade jag tid att åka till mormor och göra både god mat och deusstom gjorde vi en morotskaka :)
Synd att man inte slutar tidigare varje dag så att man kan hjälpa till mer med maten. Kommer man hem 16 på eftermiddagarna är man ju rätt trött, tyvärr...

I lördags köpte jag Body Butter från The Body Shop. Åhhh, älskar deras Body Butters... luktar så himla gott och lenar verkligen huden något otroligt. Synd att de är rätt dyra, annars hade jag köpt allihopa ;)


 
Vilken är din favorit? 



Känns som att idag var en dag med försmak av våren. Sol som värmer... åh vad härligt!

Kramar,
Magdalena



Mattips

Måste tipsa om en jättegod maträtt som jag och mormor gjorde i fredags! Fläskfilé Stroganoff heter den... Mmm, mycket MYCKET godare än vanlig Stroganoff.


Fläskfilé Stroganoff


 

Antal portioner: 8
Färdigt på:
30 min

Ingredienser

800 g fläskfilé
1 2 gul lök, finhackad
200 400 g färska champinjoner, delade i 4 bitar
6 msk tomatpuré
4 msk fransk senap
4 dl vispgrädde
2 saltgurka, strimlad
citron
smör
salt
peppar från kvarn
hackad persilja
gräddfil, till servering

Servera gärna Stroganoffen tillsammans med nykokt ris.

Gör så här

1. Skär fläskfilén i långsmala strimlor, cirka 1/2 centimeter tjocka.

2. Skala och hacka löken. Dela champinjonerna i fyra delar. Fräs lök och champinjoner i smör i en traktörpanna eller gryta. Låt det spad som bildas koka ihop nästan helt. Tillsätt tomatpuré och senap, rör om och fräs ytterligare en liten stund.

3. Värm upp en stor stekpanna, lägg i smör och låt det bli brynt. Lägg i fläskfilén och bryn den hastigt på stark värme. Salta och peppra och lägg över köttet i traktörpannan eller grytan. Koka ur pannan med lite vatten och häll det i traktörpannan eller grytan.

4. Tillsätt grädden och småkoka till simmig konsistens. Smaka av med några droppar citronsaft och eventuellt mer salt och peppar. Lägg i saltgurkan, strö över hackad persilja. Servera med gräddfil.


Recept från: http://www.recept.nu/1.35082/nils_emil_ahlin/varmratter/kott/flaskfile_stroganoff#servings8


Kvällsmat

 


En burk keso blandat med apelsinklyftor och kanel är både väldigt gott, mättande och även nyttigt :)


Beautiful Nightmare

Jag hade en udda dröm i natt. Och hela natten var det som ett känslomässigt krig i min hjärna. Konstigt hur drömmar kan påverka en.. Men, visst stämmer det att drömmar kommer från ens undermedvetna. Det jobbiga är bara hur man ska tolka det man drömmer, hur man ska tolka det undermedvetna. Kanske ska man gå på känslan i sådana situationer.

Mer tänker jag inte berätta, haha. Nyfiken..?


Har ni förresten sett Head & Shoulders reklam med Henrik Lundqvist? My BIG crush sedan jag var 11 faktiskt, hahaha... Så alla tjejer där ute som inte heller kan motstå denna gudomlighet - too late! HAN ÄR MIN och har varit i 7 år!!!





Head & Shoulders reklam med Henke:
http://www.dagensmedia.se/nyheter/kampanjer/article3075131.ece


Magdalena
 




Förkylning - check

Näsan rinner och jag fryser, så istället för att gå på spinning blir det bädda ner mig under täcket och dricka varm te, äta choklad och se på no ordinary family, 90210 och gossip girl. Ja, denna eftermiddagen och kvällen får ägnas åt att bara ta det lugnt, vilket också är väldigt skönt.



Läste föresten att Sophie Kinsella har kommit ut med en till bok i shopaholic serien nämligen mini shopaholic. Försökte se om den fanns att köpa på bokia eller akademibokhandeln i stan men tyvärr fanns den inte. Aja, får leta vidare. Så länge blir det att läsa klart "eat,pray,love", fast den är seg och enligt mig inte speciellt bra...

Magda


Som en liten blomma

I fredags hände något mycket tråkigt - Nathalies hamster dog... Speciellt gammal blev hon inte heller, så det kom verkligen oväntat. Senast förra veckan lekte jag med henne och hon var så busig och kröp under min kjol, haha. Åhh, jag gillade verkligen lilla Hibiscus... Kommer ihåg när hon var liten och jag hade den på Sebastians säng - fy vad rädd jag var att hon skulle ramla ner. Haha, vaktade henne med mitt liv! :P
Usch.. Det är verkligen jobbigt när husdjur dör. Det spelar ingen roll om det är en hamster eller fågel, för det gör ändå väldigt ont i hjärtat. När mina fåglar dött har jag blivit väldigt ledsen. Man tror inte man ska bli det, fast så fel man kan ha... Jag blev ledsen även nu när Nathalies hamster dog och då är det klart ännu jobbigare för Nathalie. Vad man får tänka på är att hamstern inte dog ensam och dessutom har hon en jättefin grav.. Söta Hibiscus - vila i frid <3

När jag ändå skriver om hamstrar kan jag berätta om våran lilla hamster som vi köpte för snart 3 veckor sedan. Åhhh, jag är störtkär!!! En sån himla underbar liten varelse <3 Isadora heter hon och hon är min lilla gulleplutt ;)

 (Svårt att få en bra bild på Isadora som är i ständig rörelse).

Kramar,
Magdalena


R.I.P My computer

Lå aldrig små syskonen vistas i ditt rum ensamma. Medans jag var iväg och träna Yoga så välte de ner min dator så skärmen förstördes :(

R.I.P <3



Så nu måste en ny dator införskaffas och syskonen får ingen mer veckopeng av föräldrarna som straff!!


Magda


= 3

Nya avsnitt kommer ut måndag och torsdag. Rätt underhållande faktiskt ^^
  


Guess what?!! I need money...

Åhhhh, har abstinens!!! Hittat massa fina grejer jag vill köpa... lääängtar efter våren så hiiiimla mycket.



Kläder, skor och accessoarer från:
H&M, Gina Tricot, Vila, Bubbleroom.


Kabaddi...

...Gulli Danda, Kalaripayattu och Elefantpolo = traditionella sporter i Indien (bara så ni vet).

Jag längtar till november(?!). Inte bara för att mitt liv kommer se väldigt annorlunda ut och för att jag slipper Fässberg... Nej, utan det är i november första delen (av två) av Breaking Dawn kommer på bio!!! Tjoohoo!! Och vi som har läst boken vet att det kommer gå hett till i den sista delen av Twilight ;) R-Patz... <3



Idag har vi påbörjat 3 av 4 nya kurser med - schemat är alltså fullspäckat den här terminen!! Tur att det bara är fyra och en halv månad kvar, annars hade jag inte stått ut!

Kramar,
Magdalena

Long Time No See

Var längesedan jag bloggade nu. Har tagit lov från både bloggen och skolan vilket har känts skönt! Men nu är det snart tillbaka till verkligheten igen.
Lovet dock har varit ett underbart tillfälle att bara vila ut... Har faktiskt inte gjort något alls som har med plugg eller skola att göra på nästan tre veckor och det känns så skönt! Tack lärare för att vi inte fick någon läxa över lovet.

2011 nu då...
- Året man ska ta studenten.
- Året man ska börja på högskolan (måste komma in på det vi vill Magda!!!!).
- ÅRET MAN SKA BLI VUXEN!

Och förutom det händer ju lite andra saker med...

- Måste börja övningsköra på allvar.
- Ska på studentresa.
- Kanske måste försöka få ett sommarjobb (föräldrarna tjatar hela tiden).

Jo, det är alltså en hel del som händer. Spännande, men samtidigt läskigt...

En sumering av 2010. Då ville jag:
- Börja övningsköra.
- Försöka få ett sommarjobb.
- Ta hål i naveln.
- Resa någonstans med Sebastian.

3 av 4 saker gjorde jag.. tjoohoo ;)
Jag är faktiskt ganska nöjd med år 2010. Hände lite saker, men ändå inget speciellt.



Tack Magda, för den fina tofsen jag fick i julklapp. Nu är jag snart en riktig Montazami dam! ;)

.


RSS 2.0