I wanna do bad things with you

På senare tid har det ju blivit populärt att lägga ut dagens låt som lite utfyllnad i bloggen. Jag tänkte göra samma sak såklart :D Not....Jag tänkte bara dela med mig av en läskig låt och skum video som jag såg igår på TV.




Vad händer idag då?
Hmm... idag håller Sebastian på att göra om sitt rum. Ska bli spännande att se resultatet! Själv ska jag nog ut och springa, kanske följa med mamma och handla och göra andra såna där "måste-göra-grejer".
Annars blir det nog också True blood. Jag älskar den serien!! För er som inte vet vad den handlar om så kommer en liten beskrivning här;

True blood utspelar sig i småstaden Bon Temps i Louisiana, i en tid där vampyrer lever sida vid sida med människor, efter att en japansk forskare lyckats framställa ett syntetiskt blodalternativ som säljs under varumärket "Tru Blood". Vampyrer behöver därför inte längre leva i det fördolda och livnära sig på mänskligt blod. De har gått ut och förklarat att de vill leva i samförstånd med vanliga människor, vilket hörsammats av lagstiftarna som gett dem samma lagstadgade rättigheter och skyldigheter som andra medborgare, trots att många människor ser på vampyrer med skepsis och rädsla.
Servitrisen Sookie Stackhouse (Anna Paquin), som även har förmågan att höra andras tankar, förälskar sig i den 173-årige vampyren Bill Compton (Stephen Moyer) vilket får henne att framstå som ännu mer avvikande än tidigare.
Andra karaktärer som medverkar i TV-serien är Sookies vän Tara Thornton (Rutina Wesley), vampyren Eric Northman (Alexander Skarsgård), brodern Jason Stackhouse (Ryan Kwanten) och ägaren av restaurangen Merlotte's, Sam Merlotte (Sam Trammell).

/Magdalena


Plötsligt blev jag väldigt trött..

Så började det igen... Jo, mammas eviga tjöt om vilken utbildning jag ska välja efter gymnasiet. Nu hade hon tydligen tänkt på saken om vad jag sa angående butikschef-utbildningen och kommit fram till att utbildning på "okänt universitet" var inget för mig. Nej, för enligt henne ska jag gå en "riktig" utbildning på göteborgs universitet.... I den stilen fortsatta det hela kvällen och jag blev minst sagt galen.

Så nu sitter jag här ursinnig och trött och stirrar mig blind i dataskärmen. Jag vet att mammsen vill mitt bästa, fast jag kan inte låta bli att bli arg när vissa utbildningar tydligen inte duger.. Iofs är det för att hon tror att de inte leder till jobb/ dåligt jobb och det får mig själv att börja grubbla. Tänk om jag står där efter utbildning utan jobb, vad gör jag då? Men tänk om jag nu skulle få ett bra jobb.... så 10000000 tankeställare till..


Magda


Och det vi vill utbilda oss till är...

*trumvirvel* Jo Butikschefer. 2 års utbildning i Varberg och sedan kan "börja våra liv", alltså skaffa eget boende, jobb....  Det som även är bra är att Varberg ligger nära så det krävs inte att flytta hemifrån och ta stora lån. För lån är inget jag vill ta i nuläget. Hellre bo hemma 2 år till. Enda problemet är den förbaskade dyra kurslitteraturen som högskolor kräver att man köper. Gahh, varför kan man inte få låna böcker. Liksom orka köpa böcker för över 10 000 kr!! Fast det löser sig, precis som allt annat nuförtiden brukar göra - Ja, Magdorna har börjat ha tur!


... Så ska ni även veta att efter att vi blivit butikschefer tar det inte stopp, för vi har större planer än så. Nämligen vårt framtida egna företag... Fast det berättar vi mer om någon annan gång ;)



Äntligen heeeeeeelg!!!

Första veckan avklarad och det känns helt okej. Schemat är förvånansvärt bra och dessutom har jag och Magda kommit på vad vi vill göra efter gymnasiet. Det kommer bli amazing. Haha. Berättar mer om det sedan ;-) Nu ska jag äta hamburgare. Mums!


Nej nej nej nej!!

Om ni bara visste hur sämst jag mår nu över att skolan börjar igen. Själva studierna är inte så farliga men SKOLAN är så sjukt grå, tråkig, deprimerande och får mig att må illa. Fast det är sista året så det är alltid nått.. sen ska jag börja på universitetet. Men tanken av det leder till ännu mer panik, liksom vad ska jag läsa!!! Skulle väll vara roligt att läsa media eller hälsopromotion men då lär jag inte få något jobb efteråt.. Fast hur roligt låter socionom eller personalvetare?!!! Så lockar även year abroad..... aja.. har  några månader kvar att bestämma mig.... Ett mer närliggande problem är att min data har brakat samman så nu lånar jag harrys ( som är minst sagt galen). Så i imån ska pappa å jag kolla på ny data, fast det blir mini laptop för enda jag behöver är internet och word. Så kan jag ta med mig den till skolan och här hemma kopla i ihop den med stora skärmen...

Aja nu får jag snart lägga mig för 7.30 kommer gubbar hit och ska byta ut toalettstolen, grhhh.


Magdo


Ångest...

Imorgon... imorgon... imorgon... imorgon... imorgon... Fy, det får inte bli imorgon!!!
Jag vill inte att sommarlovet ska ta slut. Jag vill inte!!! Nej, fy... får inte tänka på imorgon.

Det bästa med sommarlovet var resan till Hamburg. Gud, vad kul det var de få dagarna vi var där (jag var där med Sebastians familj).
Första kvällen blev jag och Nathalie uppraggade på Hofbräuhaus (en bayersk ölrestaurang som även finns i Hamburg). Det kom fram en kille till Thomas och frågade om vi var hans barn. Korkat nog svarade han ja och att vi kom från Quickborn, ett ställe lite utanför Hamurg. Då svarade killen att han kom från Hasloh, byn brevid Quickborn. Hur fel blev inte det då? Killen + några andra ville i alla fall att jag, Nathalie och Sebastian skulle följa med och festa med dom. Men roligaste var ändå när Sebastian sa att jag var hans flickvän, då blev killen från Hasloh lite besviken... xD
De andra dagarna i korthet: Andra dagen blev det väldigt mycket shopping. Jag och Nathalie försökte ville köpa ett par skor men hittade inga (?!!!). Senare på kvällen blev det ett "pensionärsparty", hahaha. Sista dagen träffade vi Sebastians släktingar från Quickborn och åt på "greken".
Ett annat roligt minne från Hamburgresan var bilkön då två lastbilschaufförer försökte flörta med mig och Nathalie.

Åhh, jag skulle verkligen vilja åka till Hamburg igen. Inte för att människorna var speciellt trevliga (var väldigt många sura och dryga tyskar) fast då var det i för sig roligt att ropa massa saker på svenska som de inte alls förstod xD Men jag hade det väldigt roligt med Sebastians familj. Därför ser jag fram emot resan på höstlovet till Kanarieöarna... Puerto Rico i två veckor!!! Fatta hur härligt det ska bli!!!
Det är nämligen så att Thomas fyller 50 år. Först var det inte tänkt att jag skulle följa med men efter många om och men blev det så i alla fall. Jag kan berätta hur det gick till...

Först var det inte meningen att jag skulle åka med fast Thomas hade pratat om det. Jo, jag blev jädrigt besviken rent ut sagt men samtidigt är det inget man kan förvänta sig eftersom det kostar mycket pengar. Korkad som jag var blev jag sur på Sebastian (vilket jag inte borde blivit för det var inte Sebastians fel). Dels blev jag besviken för att Sebastian och Thomas ville försöka dölja det för mig, dels för att jag hoppades på att få följa med... Men så beställde Thomas en biljett till mig också och sa att han gjorde fel. Hur snällt var inte det? Fy, jag måste erkänna att jag skäms lite över det och känner mig väldigt bortskämd som ska få följa med. Men samtidigt så längtar jag såååååå mycket.




Nu längtar jag extremt mycket till höstlovet!

/Magdalena

Snyft...

..FASIKEN SKOLAN DRAR IGÅNG IGEN PÅ MÅNDAG!! Å jag skäms över min dåliga uppdatering här på bloggen :( Men aja, bättre nu än aldrig. Men nu är problemet vart ska jag börja..... Var ju ett tag sedan sist...

Kan ju börja med att berätta om London. Typ det roligaste jag gjort i mitt liv. Träffa massvis med trevligt folk. Sjukt snälla tyskar som jag umgicks med nästan varje dag. Italienare/ fransmän som alltid var generösa med att bjuda på mat. Om de beställde mat så frågades det alltid vad jag villle ha, vilket jag inte kunde tacka nej till hahah.  Taiwan (stavning?!) människor som berätta att de går i skolan 7 dagar i veckan från morgon till kväll och har ingen fritid. Alla Européer var i shock tillstånd när de berättade detta xD. Jag som tycker mina dagar i skolan är långa, gahh!! Så alla andra underbara människor från portugal, ryssland, spanien, norge... haha. Alla var väldigt öppna för att lära känna folk så det var inga problem att hitta folk att umgås med, förutom kinserna som alltid höll ihop. Fast det var en kines i min lägenhet jag bodde i och hon var väldigt pratglad. Bodde på residence/ studentkorridor. Hade eget rum och dusch fast delade kök med 4 andra. Funkade väldigt bra och trivdes som fisken i vattnet.

Själva skolan var som vilken skola som helst fast undervisningen var 10000 gånger roligare. Fick göra placement test innan jag åkte så jag blev redan inplacerad första dagen. Det var cirka 25 timmar lektion i veckan varav cirka hälften ett ämne som jag själv valde (brittisk historia) å resten general english (grammatik, presentationer osv.) Det var högst 15 i varje klass förutom på historia lektionerna då det var betydligt fler då  de lektionerna var som föreläsningar.. Åldern på de studerande var allt från 18 och uppåt men medel var runt 18-20. fast jag såg några som var typ 50 hahahahha. Lärarna var väldigt bra fast i början var det lite läskigt då de korrektade uttalet när någon sa fel osv. Men jag blev van och även med att vi hela tiden fick hålla oförberedda presentationer inför klassen. Första lektionen fick vi 10min på oss att lära känna personen som satt brevid och sedan hålla 5 min presentation om honom/henne inför klassen. Lite nervöst, men även med det blev jag van. Lektionerna var faktist väldigt roliga och intensiva. Inte precis som linus lektioner där vi gör 1 övning i veckan.., men nu får jag berätta lite om staden annars lär ju det bli en hel roman..


London, london.. Helt underbar stad där alla affärer är stora som maxi ica och människor väldigt trevliga och artiga. På bussar MÅSTE man alltid lämna plats åt de som är äldre och alltid någon som stannar upp och frågar om man behöver hjälp om man ser fundersam ut. Trafiken på morgonen är dock inte rolig. Bussarna står mer eller mindre stilla och på "the tube" är det kramkalas... Så får man räkna med att åka med fel tube i början då systemet är rätt krongligt xD Å på tal om att åka fel, så är mitt lokalsinne som sagt inte det bästa.. Första dagen hade jag lite problem att hitta till skolan trots gps på mobilen och karta. haha till slut stoppade jag en taxi för att bli körd dit, men det visade sig att skolan var 2 gator i från så han sa att det var onödigt att jag tog taxin hahah. Så lyckades jag vandra fel X antal andra gånger....

Camden market får absolut inte missas. Sjukt cool marknad/affärer och massvis med mat ställen där du kan äta  för 30-40kr mat från alla världens hörn . inte heller Westfield shopping center som är som oxford street fast inomhus och inga turister. Så pubarna och restaurangerna kring SOHO och äta traditionell "sunday roast" får inte heller missas. Jag kan fortsätta skriva i några timmar till men nu får det räcka. Trivdes i alla fall jätte bra och skulle lätt kunnat bo kvar där.... Göteborg blev plötsligt så litet och tråkigt jämfört med London med sina 7,4 miljoner invånare!! 


// Magda



Root Beer VS Vanilla Coke

Jag förstår verkligen inte varför Sebastian ÄLSKAR Root Beer. Jag tycker inte alls det smakar gott. Tandkräm i dryckformat - nej, tack! Då är Vanilla Coke myyyycket godare. Synd bara att det ska vara så förbannat dyrt.. Varför slutade de tillverka det i Sverige så det måste importera det från USA?!!!!

Root beer är en dryck med smak av sarsaparill (Smilax regelii) och sassafras, som använts som smaksättning i tandkrämen röd Tättintill, samt Jenka-tuggummi.

Läskedrycken är en traditionell dryck i USA. Den återfinns i två former: en läskedryck utan alkohol, som tillverkas av extrakt och kolsyrat vatten, och en alkoholhaltig (0,4%) som tillverkas genom en jäsningsprocess av extrakt, socker och jäst. Ingendera tillverkas i Sverige eller Europa, utan de sällsynta burkar och flaskor som kan hittas är importerade.




Vad väljer du?


Mobilblogga.

dsc_0058 (MMS)

Mobilblogga. Ville bara se om det fungerade och det gjorde det.


Snälla sommar...

När jag hör denna låt vill jag verkligen inte att sommaren ska ta slut :/




.. jag bara måste ha... MÅSTE HA!!!

Jag har gjort det igen... Hittat ett par skor jag verkligen VILL ha... Jag hittade skorna för ett tag sedan men nu får man 40% rabatt och jag vet inte om jag kan motstå längre..


 
Ungefär såhär ser jag ut när jag hittat ett par skor, hahaha xD

1. OMG vad snygga!!!
2. Hmmm... har jag råd? Pengarna måste ju räcka ett tag...
3. Jaja, men lever ju bara EN gång!
4. Pappa.... jag har inga pengar just nu och det dröjer ju enda till september... du vet.

 Ellos, 449 kr.

/Magdalena


Skriva av mig

Som rubriken säger så måste jag bara få skriva av mig.

1. Jag är jävligt sur (men jag berättar nog en annan gång då jag lugnat ner mig).
2. Jag vet inte vilket mobilskal jag ska beställa


3....
Haha, så mycket behövde jag skriva av mig xD Men men, en liten rolig trailer bjuder jag på :P




...Magdalena

:D

Enda sedan vi träffades, alltså i 7:an, så har vi velat pierca naveln vilket inte våra föräldrar varit lika positiva till. Men nu många år senare har vi fyllt 18 (OMG) så idag begav vi oss till Tribe och piercade våra fina (nu ännu finare) navlar YEY!!!

Tiden går allt snabbt... Å nu är det snart höst igen...


RSS 2.0