Superhero day in school

hehe skolan hade något superhjälte tema idag, så alla skulle klä ut sig. Men ofta att många gjorde det :P Liksom vi går på gymnasiet nu, inte dagis.

Iallfall så är det massa plugg, läxor och prov nu så det händer inte så mycket. Hade b.la referat prov idag som gick sådär... På torsdag har vi redovisning i samhällskunskap och på fredag inlämning i svenskan. 
Det är bara att kämpa på och försöka stå ut med allt jävla pluggande!!

I morgon är det orientering så då kommer jag säkert ha lite bilder och sånt, om jag nu kommer hem och inte går vilse i skogen!!


Fässberg är ju helt skogen kåta. Känns som om vi har någon skogen aktivitet varje vecka xD



puss Magda

PS Missa inte Ugly Betty idag och DH  som börjar idag :D

Shit shit shit!!!

Har fått feber nu!

Det värsta blir ju imorgon- orienteringen.
Är jag inte med lär jag ju få ig för man måste vara med på minst 3 av 4 friluftsdagar. Höhö.. är ju inte så bra att missa andra friluftsdagen då, för chansen finns ju att jag kan bli sjuk någon annan friluftsdag också...   :|


/Magdalena

sundays sucks

hatar hatar hatar söndagar!
Aldrig ska man kunna få vara ledig en hel söndag utan att behöva göra någon bajsig läxa!
Íkväll så har jag försökt att göra klart svenska uppgiften. Svara på några frågor från boken "räddaren i nöden", men min hjärna verkade ha somnat, så inget vettigt kom jag på att skriva.

Nu får det istället bli en kopp te och glo på tv en stund.
Snart börjar enu en underbar vecka, längtar redan
till nästa onsdag då vi ska orientera hela dagen.
Ni som känner mig vet ju hur grym jag är på det,
HITTADE FAN INTE ENS TILL ORIENTERINGEN FÖRRA GÅNGEN


...Inget vettigt blev det skrivet idag


// Magda

Lördag 27 september

Heeej!!

Idag så blev det en shopping dag med familjen. Föräldrarna skulle köpa massa kläder till syskonen så under tiden gick jag och köpte räknaren som jag behöver till matten. Bajs på att inte skolan kan köpa det åt oss, men nej nej fässberg köper istället Macbook till lärarna.


600 kr fick man betala för den på akademibokhandeln Inte speciellt billigt, men  på bokia kostade den 700 kr, så jag tjänade ändå 100kr xD

Sen så bar det av till "din sko" där jag köpte ett par mörk bruna stövlar.



Efter det åkte vi till media markt där vi köpte en ny skrivare till min data och till sist åkte vi till IKEA där vi handlade möbler till syskonen och en ny stol till mitt rum.

Egentligen ville jag ha den i svart men den fanns inte kvar, så det fick bli den vita :)





Kvällen har alltså gått åt till att skruva ihop stolen som gick rätt så fort. Lyckades bara få "några" damp utbrott när inte skuvarna ville passa. Så försökte jag skruva ihop Julias hylla, men det gick ju som det gick....


// Magda

Magdorna ute i naturen

I dag var vi och vår klass på Amundön. Tog över en timma att åka dit så det var segt! Sen när vi kom dit så fick vi skåda fåglar med våran lärare.

det var ju himla kul, öhh synd  bara att jag hade glömt min fågelbok hemma


Våra lärare gav oss typ 5 böcker om växter/djur och håv och så massa andra saker som vi var tvungna att gå och bära på när vi skulle gå runt hela ön och göra tipspromenad.

en liten del av det vi var tvungna att bära med oss.


stannade och klappade hästarna :D så söta!!



 Det var värsta jobbigt  att gå på alla klippor och släpa med sig alla saker. Inte nog med det så lyckades vi missa halva tipspromenaden. Så råkade Magdalena snubbla på klipporna :( Som tur var höll mobilen och inga hål i byxorna :D
 fint väder var det i alla fall

Sen så när vi hade gått runt hela ön var vi tvungna att fånga fiskar/krabbor och annat i typ 1,5 timma :|




Wiiih vad kul det var :D


Det var så kul, så att när jag försökte fånga krappor/räkor med håven så råkade jag halka på stenarna rakt ner i vattnet!!! Hade tur i oturen för det var bara byxorna och skorna som blev helt blöta!!


haha jag och Magdalena flabba ihjäl oss att vi båda hade lyckats snubbla och självklart precis då råkade jag snubbla igen, så nur har jag ett stor blåmärke på rumpan xD 


När vi skulle gå tillbaka så var vi tvungna att bära med oss alla grejerna igen, så hittade vi en liten fisk i håven :P


Var i alla fall rätt så krävande dag , som tur var hade vi med oss marabou, varm choklad och självklart kladdkaka :D Vad vore livet utan massa choklad!!!!!




I morgon har vi studiedag, sååå gött!!
Då ska jag och Magdalena åka till Amundön igen och försöka fånga krabbor, NOT


kram Magda

wiiiiiiih

Har slutat för dagen, sista lektionerna blev inställda :D
haha så var det någon kick off grej på skolan idag så nästan hela vår klass kom inte på historian, förutom vi och 3 till. Vi är ju så himla duktiga och går på alla lektioner (a). Eller snarare för att vi inter orkade plugga historia hemma och istället göra klart det på lektionen.

Pusss Magdorna

yoga

efter en jobbig och seg dag i skolan åkte jag väg och träna yoga. Har testat det förut , men inte på SATS så det var kul att se hur det skulle gå. Kan ju säga att jag inte har så världens bästa balans och är inte speciellt vig, men det var kul ändå! Riktigt avslappnande var det. Inte som när jag testade på yoga med skolan och min idrottslärare Kamstedt fick damp bara man gjorde det minsta lilla felet.

Nu börjar strax idol, så missa inte det xD :P


XOXO
magda


JÄDRA VÄSTTRAFIK!!!!!!!!!!!!

I dag (23/9) skulle jag ta buss 783 (Fässbergsbussen) från Blixås. I vanliga fall ska och brukar bussen komma 7.59 men det gjorde den inte i dag. Istället kom den till min hållplats 7.54, alltså drygt fem minuter för tidigt!


Eftersom jag såg bussen var jag tvungen att springa men jag hann fram till den. Dessvärre stängde busschauffören dörren och jag knackade på i fall han inte såg mig. Men han öppnade inte. En kompis som stod på bussen sa till att jag stod utanför och knackade men busschauffören körde bara vidare. utan att bry sig.


Jag tycker detta är väldigt dålig stil för detta gjorde att jag kom sent till ett matteprov. För det första ska bussen inte vara över fem minuter tidig och dessutom ska chauffören inte bara köra iväg när han ser att jag står och ska på!


Jag önskar jag kunde få svar för jag har skickat in tidigare utan någon respons och jag vill ha en förklaring till detta. För jag var inte den enda som missade bussen och dessutom påverkar detta även mitt betyg.



Mitt klagomejl till västtrafik
Fan vilken damp jag fick imorse  xD

/Magdalena


håltimma

Nu har vi håltimma  :D  jippi, not!!

Matteprovet som vi hade idag var jobbigt och rätt stort, men det gick helt okej ändå..


Ett meddelande till Anna Forsberg:  Dags att skaffa en blogg eller bilddagbok nu så att vi kan följa din vardag  xD

Snart är helgen slut :(

I går efter att jag hade tränat och ätit lunch på liseberg med familjen träffade jag Anna och så åkte vi hem till mig. Såg på "freaky friday" och så spelade vi ett spel på internet som vi var beroende av i 8:an. http://www.prosieben.de/games_handy/onlinegames/yetisports/games/popup_game_ylympics/
Vi hade våra "beroende" perioder på högstadiet, allt från pingis till poker xp

väldigt fina på kortet "not"
 


Mjauu!!





Idag så har jag räknat lite matte, har ju prov på tisdag och så var jag som vanligt på dans airobic på eftermiddagen :D På tillbaka vägen beställde mamma kina mat, så nu ä jag helt mätt och beloten....


Hoppas ni också haft en bra helg,

Puss Magda

Lördag :D

Veckan har ju varit riktigt seg så var jäkligt gött med helg nu! Nästa vecka är det ju dessutom långhelg, thihihi  :)

I går sov Sebastian över hos mig och i dag var vi på hockey  (:  Var väldigt mysigt fast dessvärre förlorade Frölunda med 2-1.. Jau..nu börjar man bli lite orolig. Förlorat tre av tre matcher  :S


 Sån tur köpte jag choklad innan matchen och den behövdes verkligen..  :P


puss puss
Magdalena

Förresten har jag gjort en ny bilddagbok  xD Så besök gärna den, lol  :P  HotCioccolato  är namnet. (Cioccolato betyder choklad på italienska  xP)


Annas mentala ålder



Din mentala ålder skiljer sig från din verkliga ålder med 26 år
Visst, det är okej att lyssna på gammal musik och försöka vara duktig och omtänksam. Men ibland måste du släppa loss lite. Bara för att du gillar pensionärsgrejer behöver du inte vara som en grå panter hela tiden. Det är ju nu du ska passa på att leva.

Ich bin ein Papegoja

Enligt ett test som jag och Anna gjorde xD

Du är mest som en papegoja
Din största passion är att prata - så fort någon är i närheten eller i telefonen så snackar du med dem. Du gillar inte nya miljöer, och trivs bäst där du känner dig trygg! Du bryr dig mycket om ditt utseende enormt mycket, helst ska varje hårstrå ligga exakt rätt.




haha tycker ni det stämmer bra överens med mig? :P

Föresten gissa vad Anna blev?

Jo självklart blev hon katt, men med lite fusk xD




kram
Magda

yeees!! Nu är det helg igen!!

Himla gött att denna sega skolvecka är över. Haft prov och annat skit denna veckan, som gjort veckan extra jobbig och seg. Ekosystem provet som vi skulle ha blev ett fjasko. Inte på så sätt att jag misslyckades totalt, men att hade pluggat 1000000ggr mer än vad jag egentligen hade behövt. För det första så blev provet att man skulle svara på några frågor i grupper och för det andra så handlade det bara om fotosyntes som jag redan kunde sen tidigare!!! Inte en enda fråga om kvävets eller kolets krettslopp som jag hade pluggar ihjäl mig....


En annan sjuk grej denna veckan var idrotten idag. De flesa i klassen skulle spela beachvolleyboll, men vår lärare var inte med för hon skulle ta tiden när några sprang riskulla. Självklart så gick det inte så bra med volleybollen för vi fick bara 1 boll och vi var rätt så många, så blev det lite dampigt. 
Våran lärare var ju inte ens där så vi orkade inte spela, så istället lekte vi i sanden xD


Helt normalt att leka i sanden när man går på gymnasiet xD...
 

Våran fina nalle liknande varelse, med Agnes armband som krona :D














onsdag 17 September

Dagen började med bild som var rätt så kul och sen labb i naturkunskapen. Skulle egentligen kolla på olika växter i mikroskop men Julia hittade en snigel så istället så experimenterade vi med den. Snigeln fick bl.a äta jäst och så drogs den ut från sitt skal xD



Man får akta sig för SP:arna när de labbar :o)

Sen så var det lunch och efter det Historia. Då fick vi tillbaka våra historia prov som vi gjorde i onsdags. Provet var helt flummig men det gick faktist ritkitgt bra på det :D Men Anders rättar lite skummt.  Jag och Magdalena fick precis lika många poäng av avdrag på samma frågor och självklart fick vi oxå samma resultat :D.....
Sen skulle vi egentligen ha datorkunskap, men vår lärare var ledig så i stället pluggade jag och  några andra i äpplet ( ett ställe där man kan sitta och plugga).  Sist men inte minst hade vi klassråd med de nya " Nina, Malin och Lars". Eller våra klassföreståndare liknar verkligen våra högstadielärare jätte mycket när det gäller klassråd. xD  Jag och Magdalena satt och skratta åt det hela lektionen :P..

Så var denna skoldagen.. Nu så har jag pluggat lite och hjälpt syskonen med att bygga hinderbana :S Föresten min lillebror som går i förskolan sprang 2 varv runt åbykullen idag med skolan. Lite sjukt för det är ju typ över 2 km. Men han kanske överdrev lite :P Nu har Harry i alla fall fått för sig att när han blir stor ska han starta en fisk restaurang som ska heta "åbykullen" naaw^^



puss puss
Magda

Rast

Nu har vi rast, så himla kul!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Enu en skoldag förbi

I dag hade vi inte så mkt lektioner. Började med matte som var stressigt. Har prov på tisdag och har inte hunnit jobba klart kapitler än... höhö, men det ska nog gå. Sen så hade vi håltimma och då jobbade vi klart matten och efter det svenska. haha Våran lärare är verkligen helt flumm. Första 15 minutrarna gick åt för att han byta datum när vi skulle ha nästa prov och så lyckades han blanda ihop dagarna minst 10 gånger och när han hande kollat upp rätt dag kom han på att vi inte var den klassen som skulle det provet men ett annat..... å så höll det på skit länge xD 
Efter den var det håltimma/lunch igen och då käkade vi gick förbi  min gamla skola så såg vi när en liten flicka hade svimmat och fröken ropade på hjälp till en annan fröken. Man blev lite skraj, men vi såg när flickan vaknade upp igen , stackarn :(
Sista lektionen var tyska och det gick rätt snabbt...

I eftermiddags så pluggade jag ekosysemet men jag fattade nada av det då jag åkte och tränade istället :P Plev spinnin i 30 min och sen dans , så nu är jag helt slut!!



kram
Magda

Måndag.. halva veckan har gått, eller? :P

På ett sätt känns det som om halva veckan gått nu för söndagar är ofta boring och pluggiga och måndagar är långa. Och efter dessa två tråkiga dagar känns det skönare, eller hur?

Dagen började med tyska, måste säga att det är bland de bättre och roligare lektionerna. Kanske beror det på att läraren är ganska flum fast på ett skönt sätt, haha. Har faktiskt börjat gilla tyska lite mer (fast det vill jag egentligen inte erkänna  xD).
Sedan var det historiaprov, fast lektionen blev kortare för vi tog skolkort. Provet var inte så svårt förutom analysfrågorna som var helt skumma. Var nämligen tvugna att analysera bilder från forntiden och knappast att jag hann sitta och analysera och tolka dem de sista fem minutrarna.   :S   Lite knäppt var att Magda och jag satt kvar sist och då menar jag verkligen till sista sekund. Den uppgiften brukade ju alltid Sebastian köra på proven annars  :(  haha  ;)

Sedan flöt dagen på som vanligt, tråkig och lång. Självklart gjorde jag även bort mig, kanske inte ska gå in på detaljer med säger bara Carolina Af Ugglas   xD
Var även extra trött idag eftersom min lillebror kissade ner sig i natt och veäckte hela familjen eftersom mamma och pappa fick lite flipp på honom. Tack Mattias!  


Kram kram
Magdalena


Ni missar väl inte Elitseriepremiären idag?!
Frölunda- Hv71 på SVT 2 & 1  ;)



Söndags deppp

Söndagar har alltid varit tråkiga dagar. Egentligen borde de ju vara bra man är ju ledig, men det är alltid något att plugga och så tänker man på hur jobbig veckan därpå kommer att bli.

Så alltså har dagen gått åt till att plugga historia och vara allmänt trött och seg. Eller förmiddagen spenderades åt att läsa historia och självklart också se på tv. Senare så följde jag med mamma till stan och tränade. Blev dans airobic idag och det var himla skoj! Bra musik och rolig koregrafi. I morgon har de Funk klockan 18 får se om jag går på det och så vill jag också testa på dancehall på onsdag xD Jag har visst blivit en liten tränings freak :P

hej hopp

Magda


Söndag ... ... ... ...

SöNdAg igen!  Och måste läsa historia, har ju prov imorgon...  :|   aja, kan det rätt hyffsat fast lärarna är så korkade som bara ska måla hela tiden :P Anteckningarna blir helt flum..

Jaja, men i alla fall så var fredagen och lördagen aningen bättre, haha. Sov över hos Sebastian i fredags och igår gick vi på fans day. Tyvärr så missade jag Magdas fans day men jag tror den var toppen och jag har ju förmånen att träffa henne varje dag  ;D 

Fans day var väl trevligt förutom att Frölunda förlorade mot Malmö  (!!!!)  med 3-2 och sedan fick jag inte heller träffa Fabricius  :(   Men var ändå trevligt att komma tillbaka till Scandinavium.


  Fabbe  :D

  Drömprinsen fanns inom räckhåll... lol


Kvällen var också mysig, Sebastian var hemma hos mig och så kollade vi på film tillsammans med min familj, haha  :P  Fick reda på att min lillebror, Magnus, har fått en tjej som heter Alexandra. Himla gulligt..not  :P


   .. Riktigt kallt ute nu, fem grader i natt..  :S


Kram
Magdalena


Lördag 13 september!!

Vaknade i morse och var verkligen på skit dåligt humör, men det blir man lätt när syskonen skriker och föräldrarna tjötar. Sen så skulle de åka till stan så jag följde med, behövde köpa en höst jacka.

böjar bli kallt ute speciellt när man står och väntar på bussen på morgonen. Blev i alla fall en svart/randig jacka från HM :)




Så tränade jag  också en stund när jag ändå var i stan xD


Nu så har jag precis ätit. Blev fisk till middag idag och det betyder att min brosa åt extra mkt (fisk galen unge)
Fisk och dill är det bästa han vet :P




Ikväll börjar föresten "svensson svensson" och så något nytt musik pogram på kanal5. Kommer väll inte kunna bestämma mig vad jag ska se på, så det blir att jag sitter och zappar mellan kanalerna xD


puss och kram
Magda

Fans Day!!

Nu ska jag snart till Scandinavium på Fans day.
Magda har bokat hela sektion C till sig och alla hennes fans! De första hundra som kommer får även gratis saft och så är det autografskrivning  ;D

Ledsen att göra er besvikna men tyvärr ska jag inte på Magdas fans day utan på Frölundas..


   <3  Snart börjar äntligen höstens stora nöje, hockey  :D


/Magdalena

12 september - jippi fredag igen

wohoo nu är det helg igen, tyvärr har man lite att plugga (prov på måndag) men aånt är livet.

Skolan idag gick okej. Engelska och svenska lektion var som vanligt slappa fick bla skriva på engelskan om valfri sport. Så jag, Magdalena och Sanna skrev om den underbara sporten mini golf :D ehh. Visste ni att bollarna i mini golf studsar olika beroende på färg (enligt vår lärare linus).
Idrotten idag var hemsk. Sprang 4,6 km på tid. Skit jobbigt klarade på lite över 25 minuter så jag är jäkla nöjd! Ska springa på tid varje termin, så nu är det bara att förbättra tiden.


Inte så mycket mer att berätta.... Ska läsa lite nu ur den 3 boken i millenium trilogin..



ciao, Magda

 ( syskonen Hörndahl)


Vandring i skogen!

Ja idag så skulle alltså alla ettor på fässberg vandra. Först så tog vi bussen till Dunsered i Lindome och därifrån gick till oxsjön och sedan till  Sisjön i mölndal och sen därifrån till Balltorp via Hills golfklubb!!


Låter det inte underbart att vandra i skogen hela dagen och titta på alla fåglar och vem vet, kanske se en älg :D Sträckan var ju alldeles perfekt, bara ungefär 13-14 km och tog flera timmar.


Nej, nej skoja bara det var hemskt. Vi gick inte på några vägar typ bara små skogstigar som var helt leriga och det kändes som om man aldrig skulle komma fram.

Sånna här underbara stigar fick man gå på!



skog,skog,skog,skog hela vägen lång...............




I slutet av sträckan var det fika paus och då drack vi den underbara varma mjölkchokladen som Magdalena hade gjort :D


När vi var framme i sisjön som var "målet" så gick jag, Magdalena och Fredrika över den underbara golfbanon för att ta oss till busshållplast. Alltså blev det någon exxtra kilometer för oss :|


I alla fall så har jag riktigt ont i benen nu och mina byxor och skor blev helt förstörda av geggan






Skogsmulle kramar

Magda


Dags att sova för imorgon är det VANDRING xD

Japp, imorgon är det friluftsdag och man ska vandra från Lindome till Sisjön. En sträcka på typ 1,2 mil och dessutom måste man gå från Sisjön till någon busshållplats med, alltså får man gå över 1,5 mil.. :P   Men jag kom på att det är lika bra för mig att gå via golfbanan och hem istället.. haha. Kan ju den sträckan nu efter alla cykelturer i våras.  xD

Men hur hemskt det än låter så kommer det gå strålande för mig och Magda. Vi har nämligen förberett oss med varsin marabou + Loka, Likes Asia + Varm mjöklchoklad + gifflar och lite annat smått och gott  ;)  Ja, hur underbart låter inte det? En heldag i naturen. Och som vår historielärare sa "Ja, man får ju hoppas det regnar så det blir lite extra utmaning..."    Ja, ehm..

Jag kan lova att det säkert kommer bli en massa bilder på Magda och mig imorgon och om jag inte misstar mig helt så kommer det även ta en massa timmar innan vi kommer hem  xD


Puss och sov gott,
Magdalena





... Mmmm marabou   ;)

Tisdag 9 september

Gick upp som vanligt strax innan 7 på morgonen men det var onödigt för det visade sig att vår matte lärare fortfarande var borta så första lektionen började bara 10..... Alltså så var svenska vår första lektion och då kom en jädra kärring in och tvingade oss att göra massa läs/ord/skriv - förståelser på tid, orka sånt skit!!!! Lektionen var väldigt lång så vi hann också skriva färdigt referaten.

Så hade vi håltimma innan vår sista lektion för dagen som var tyska... På rasten så satt vi och några andra från klassen och målade, varje person skulle måla en del av kroppen.

Så här fin blev ena gubben xD


Tyskan gick för en gångs skull riktigt bra för oss!! haha klarade bla av att översätta alla meninarna rätt, erkänn coolt xD "stolt"


Efter skolan hände en del, kan ju säga att vi fick en "litet" damp utbrott, haha :P Sen så åkte jag och tränade på SATS och nu så pluggat..




xoxo
MAGDA


Måndag 8 september

Nu är enu en seg vecka igång och som vanligt längtar jag redan till fredag :P
För ovanlighetens skull kom faktist bussen till min hållplats i morse och Magdalena slapp säga till....

Började skolan med tyska och det var som vanligt inte speciellt kul, men timman gick rätt fort. Fick våra tyska böcker, ser verkligen fram emot att få läsa alla texter och jobba med grammatiken "not".
Sen var det en lång i historia lektion och då fick vi bla analysera forntida egyptiska målningar, var väll het okej.. Så har vi vårt första historia prov nästa måndag, bläähh.
Så hade vi lunch, naturkunsap och sen håltimma (matte-läraren var sjuk). Då gick vi till Åhlens och kollade och sen vidare till Åby hehe. Segt att gå tillbaka till skolan  för att ha samhällskunskap och sen sluta men jaja....

Nu är jag iallafall hemma och som vanligt så regnar det :P


Bilder från igår när vi var hos Frida och kollade på film xD Tyvärr blev inte tröttisen Frida med på något kort :(







Kram Magda

hello my friends xD

Som Magdalena berättade hade vi det trevligt igår i Balltorp. Vi hittadr till och med en ny kompis, Stig Sten.

skogs-snigeln Stig Sten var riktigt fin xD



Idag så var jag först och tränade på sats och sen åkte jag till danshuset och skulle fika där med Anna. Vi käkade deras baguetter som är verkligen skit goda och chokladboll till efterrätt :D Ändå om jag inte längre dansar där känner jag på mig att det kommer bli många fika besök där iallafall.
Efter det så tog vi spårvagnen till stan och Anna skulle köpa en kalender. Hon köpte en grå "mini" kalender. Fanns även i den mycket finare färgen rosa, men den ville hon inte ha :P Sen kollade vi i lite till affärer, men vi hittade inget fint så det blev milkshake på donken istället. xD
Sen så följde jag med henne hem och så såg vi på filmen "miffo" med Annas syrra Karin och hennes kompis Hanna. Hade redan sätt filmen innan, men den var rätt bra :P

Så var denna dagen, hoppas att eran har också varit bra. I
 

I morgon bli på film i boa, som de gamla goda tiderna :D



kram kram, Magda

Lördag :)

Jippi, helg :D 

Gårdagen var himlans trevlig, åkte till mormor och morfar som vanligt efter skolan och åt god mat  (: Som sagt en tradition. Gottade mig med marabou och chokladpudding. Haha var faktiskt värd det efter att sprungit nästan en mil på två dagar!! (Ja, jag och Magda sprang riskulla igår igen på gympan).
Sedan kom Anna och Magda till Balltorp en stund  :D   Var ju jättelängesedan jag såg Anna sist  :( Min fläkt... *snyft*


Före detta Balltorparen Anna och åbymänniskan Magda älskade detta stället så mycket att de planerar att flytta hit  :D De har redan hittat en grotta som de verkar trivas i  ;)


Mmmm.. mormors chokladpudding   XD


När Magda och Anna åkt så kollade jag på Frölunda- Djurgården som spelade mot varandra i Nordic Trophy med Sebastian och hans familj  XD Haha, tur att det finns lite fler hockeygalningar. Så gött att hockeyn börjar snart igen  :D



Frölunda vann förresten på straffar, Niklas Andersson och Kallio säger jag bara !!   :D  Idag spelar de final mot Linköping.


Dessutom får jag väl gå ut och springa nu. Annars lär jag aldrig klara Riskulla på fredag efter all chokladpudding  :S  XD

Puss & Kram
Magdalena





Torsdag, snart är det helg igen :D :D :D :D :D :D

Snart är denna veckan snart slut och framför mig väntar en hel helg :D Underbart!


Ja, Magda hade tydligen redan berättat om vad som hänt idag. Och ja, vi sprang den så efterlängtade "Riskulla" eller vad de kallar rundan för. Men vi var riktigt duktiga måste jag säga. Stolt över oss ;)
Sedan bokade jag tid hos frissan och Magda lurade mig att vi slutade två på måndag men egentligen var det tre. Så bokade jag tid klockan tre, men det var bara att springa in och ändra igen. Ja, så går det när man ska ha hjälp av Magda, inget att rekomendera! Haha  ;D


 
Dagens bild är på pms Sebastian. Ja, såhär har han sett ut de senaste veckorna. 
Så till alla i hans närhet, akta er!  ;)
(Magda oroa dig inte, han sa att jag fick lägga ut bilden så han kan inte anmäla oss) 



Puss och hej
Magdalena    :D


torsdag 4 september

I dag så var det rätt så jobbig dag i skolan. Hade först matte och där behövde man som vanligt inte engagera sig så värst. Efer det var det rast och sen engelska och naturkunskap. Efter lunchen var det dags för den "efterlängtade" idrotten, höhö. Skulle som sagt springa riskulla idag som är 4,5 km. Jag och Magdalena var redan i aktiviteten 30 min innan lektionen, men vår lärare sade att vi kunde börja springa tidigare, så vi blev klara fortare.
Det var iallalfall jobbigt för det var kallt, motvind och så självklart lyckades vi svänga in på fel väg, så vi fick jogga tillbaka en bit. Nästa fredag ska vi springa det på tid, det blir skoj "not"

Blev jäkla trötta och törstiga så vi köpte dricka och vilade oss innan samhällskunskapen som sög. Som tur var fyllde Romeo år idag, så vår lärare tyckte att vi kunde sjunga för honom, då gick iallafall några minuter bort. 

Fixade också ett nytt biblioteks kort idag, pga att vi var tvungna att låna en bok till svenskan xD





xoxo
Magda


Minnen i bilder... :P


Borde finnas fler såna skyltar  XD



Vår prao  (LL)



Åh, vill sola och bada igen... :(



De före detta hockeygalningarna,
Frida och Magdalenas,
tempel. ;)


Gamla tider.. haha jag ser verkligen helt drogad ut  XP



Ni vet vilken film jag menar....  :P



Snart ett år sedan, 070922  ... <3



Haha, trevliga minnen  (:   
:P

Usch vilket väder :S

Skrev inget igår...  :(

...men jag hade fullt upp med att räkna lite svår matte. Kollade igenom Sebastians mattebok, haha det var faktiskt lite kul att få utmaning   :P

Något väldigt trevligt som hände igår var ju att Sebastian glömde  sina idrottskläder och fick låna äckliga gamla kvarglömda istället, hahaha. Som dessutom var alldeles för små  :S Måste sett komiskt ut  XD  Sedan fick han gå hem och tvätta kläderna också.. Haha, snacka om att han aldrig kommer glömma sin gympapåse igen :P


... Bild från vår underbara historialektion  XD


... Magdalena



Datorkunskap

Nu har vi två det skoj på datorkunskapen :D

2 September

I dag var enu en vanlig dag i skolan. Började med matte och det gick riktigt bra. Vi är redan klara med det vi ska börja med på torsdag. Sa till vår lärare idag igen om att vi kunde få svårare bok, men de har typ inga... lol!! Sedan hade vi en lång rast och sen svenska. Vår lärare Linus frågade idag igen om vem av oss som hette Magda/Magdalena, men det lär han väll som vanligt glömt bort tills nästa lektion. På lektionen fick vi i alla fall läsa noveller och svara på frågor, det var rätt kul och soft!


Sen hade vi hål-timma och då käkade vi och sen skulle vi se hur lång tid det tog att gå "riskulla" som är 4km och vi ska springa på torsdag. Slutsatsen blev att det vi ska springa måste vara mycket längre än 4km för vi gick i 30 min och var inte ens halvvägs :S För att se att det verkligen måste vara mer än 4km så gick vi efter vår sista lektion som var tyska till åby och gick två åbykullen varv som är sammanlagt 2,4 km på tid. haha tog 23 min. Efter det smaskade vi oss var sin marabou och loka xD

Så var vår dag, om ni har tur kanske Magdalena skriver nått kul sedan :P

Nu ska jag iväg och på någon dans grej på SATS hehe, får se om det blir kul xD

Föresten, har fortfarande inga läxor :D


puss puss , Magda


Grrrh. Magdalena hann skriva före :@ :P

haha började skriva om vad som hänt i skolan idag, men så märkte jag att Magdalena redan hade hunnit skriva det xD Så går det när man är två som skriver i bloggen :P

Istället lägger jag in en bild.


En duva om har bosatt sig i ett träd på Åbyskolan, erkänn intressant "not"


jaja, jag vet att det är en skit tråkig bild. Men den var typ den ända jag hade haha :P




kram
Magda


"När måndagen är gjord är halva veckan gjord..."

Så sa i alla fall pappa till mig när jag var liten. Haha, det stämmer ju på sätt och vis, måndagar brukar alltid vara långa och tråkiga...

Skolan, har ju bara gått två veckor! Känns som man gått där två år. Haha och Magda trodde det var en månad kvar till höstlovet, nix nix det är lite drygt TVÅ!!! Sedan trodde hon bara var en vecka kvar tills vi gått en månad i skolan. Men nej nej, det är över två veckor till det... *suck*  XD

Lektionerna är helt flum. Våran historialärare är typ senil och berättade två gånger om sin utflykt igår då han plockade 15 kg svamp på fyra timmar  XD  Matten är allt annat än svår! Magda och jag bad om att få en svårare bok men nej nej, läraren tyckte vi kunde hoppa över de tal som var enkla.. ehm. Hur svårt är det egentligen att räkna ut 15 / 3 + 2  ... :P

Jaja, ändå skönt att komma hem. Hade en biffig samhällsläxa och svenskaläxa men hade ändå lite tid till OTH förut  :P Just det, fick även tyskaläxa men har man inte gjort tyskan på tre år så behöver man ju inte börja nu  XP




Snygg...
;D



puss puss
....
Magdalena

RSS 2.0