Mattips

Måste tipsa om en jättegod maträtt som jag och mormor gjorde i fredags! Fläskfilé Stroganoff heter den... Mmm, mycket MYCKET godare än vanlig Stroganoff.


Fläskfilé Stroganoff


 

Antal portioner: 8
Färdigt på:
30 min

Ingredienser

800 g fläskfilé
1 2 gul lök, finhackad
200 400 g färska champinjoner, delade i 4 bitar
6 msk tomatpuré
4 msk fransk senap
4 dl vispgrädde
2 saltgurka, strimlad
citron
smör
salt
peppar från kvarn
hackad persilja
gräddfil, till servering

Servera gärna Stroganoffen tillsammans med nykokt ris.

Gör så här

1. Skär fläskfilén i långsmala strimlor, cirka 1/2 centimeter tjocka.

2. Skala och hacka löken. Dela champinjonerna i fyra delar. Fräs lök och champinjoner i smör i en traktörpanna eller gryta. Låt det spad som bildas koka ihop nästan helt. Tillsätt tomatpuré och senap, rör om och fräs ytterligare en liten stund.

3. Värm upp en stor stekpanna, lägg i smör och låt det bli brynt. Lägg i fläskfilén och bryn den hastigt på stark värme. Salta och peppra och lägg över köttet i traktörpannan eller grytan. Koka ur pannan med lite vatten och häll det i traktörpannan eller grytan.

4. Tillsätt grädden och småkoka till simmig konsistens. Smaka av med några droppar citronsaft och eventuellt mer salt och peppar. Lägg i saltgurkan, strö över hackad persilja. Servera med gräddfil.


Recept från: http://www.recept.nu/1.35082/nils_emil_ahlin/varmratter/kott/flaskfile_stroganoff#servings8


Kommentarer

Lämna gärna en kommentar :)

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0