God paj och gratis dusch
Stod utanför entrén till SATS och precis när jag skulle öppnar dörren så känner jag hur nästa hela jag blir dränkt med vatten. Några jädra människor höll på att tvätta fönstrerna på översta våningen. Självklart satte de i gång slangen med vatten just i den sekund då jag stod under de! Min otur :( ...
I alla fall här kommer ett recept på en god hallonpannacottapaj som jag gjorde för ett tag sedan. Den var verkligen jätte god och väldigt lätt att tillaga :D
Pajdeg | ||
12 st digestivekex | ||
75 gram smält smör | ||
Fyllning |
||
3 st gelatinblad | ||
3 dl vispgrädde | ||
1 dl strösocker |
250 gram hallon |
200 gram philadelphiaost |
färska bär, till garnering |
OBS, jag gjorde dubbel sats
TILLAGNING
8-10 bitar:
1. Kör kex och smör i matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en pajform eller en bakform med löstagbar botten. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.
2. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
3. Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme tills sockret har löst sig.
4. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något.
5. Mixa hallonen med mixer-stav eller i matberedare till en puré. Rör ner cream cheese och purén i grädden. Vispa till en slät kräm och häll den i pajformen.
6. Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller tills den har stelnat. Servera med färska bär.
Magda
Kommentarer
Trackback