Why Vampires?

Efter att ha sett på Vampire Diaries har jag nu börjat se på en annan serie med onaturliga väsen, nämligen Being Human US. Det får mig att tänka på vad som gör varulvar, spöken, häxor och framför allt vampyrer så speciella? Helt plötsligt är det så väldigt inne med serier, filmer och böcker, ja allt som har med detta att göra. Eller vad sägs om True Blood, Vampire Diaries, Being Human och Twilight som alla producerats inom loppet av några år.

Frågan är då; vad gör vampyrer så speciella?

Först och främst finns det två sorters vampyrer. Dessa är:
"Monstervampyren" som är ond, ond och återigen ond! Den är en samvetslös mördare som ser oss människor som föda! Urtypen på en sådan här vampyr är greve Dracula.
"Humanvampyren" som befinner sig i både människornas värld och i monstrens värld. Den här vampyren kämpar mot sin monstersida och försöker kontrollera den. En typisk sådan här vampyr är Edward Cullen.

Läs mer här!

Edward… humanvampyrens urtyp.

Vilken typ av vampyr är det som är inne nu då? Precis, humanvampyren... Varför? Jo, kan det inte helt enkelt bero på att denna vampyr är lik oss människor (eller försöker vara lik och människor) men har samtidigt allt det som gör den lockande: den är otroligt vacker, smal, framgångsrik och dessutom evigt ung.

 Eric uppfyller kriterierna.

För den som nu är avundsjuk på humanvampyren finns dock en liten tröst. Humanvampyren vill nämligen berätta för oss hur vi duger som vi är. Ofta går denna vampyr bortanför det ytliga och uttrycker istället djupa känslor.

 Damon visar känslor för Elena…

Många har tidigare trott att vampyrens blodsugande tolkats som en metafor för sex. Att det gjort vampyren så spännande. Visst, så kan det vara till viss del. Men dagens vampyr har så mycket mer. Den kan vissa villkorslöst med kärlek, den skyddar oss och talar om hur perfekta vi är. Något som är svårt att finna hos människan…

 Bill skyddar Sookie…


Förstår ni nu vad som gör vampyren så åtråvärd och dessutom till perfekt pojkvänsmaterial? Haha :P


Magdalena


Kommentarer

Lämna gärna en kommentar :)

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0