Män som hatar Kvinnor

hhaha är kommer näst sista recensionen denna sommaren. Gahh^^ Sen tänker jag inte läsa på jäkla länge xD Eller kommer inte ens hinna sen när skolan börjar....





Boken är en deckare och är skriven av Stieg Larsson. Handlar om att  Mikael Blomkvist, ekonomireporter, döms till fängelse för förtal av finansmannen Wennerström, och beslutar sig för att ta time-out från sitt jobb på tidskriften Millennium. I samma veva får han ett ovanligt uppdrag. Henrik Vanger, tidigare en av landets främsta industriledare, vill att Blomkvist ska skriva släkten Vangers historia. Men det visar sig snart bara vara en täckmantel för Blomkvists verkliga uppgift: att ta reda på vad som hänt Vangers unga släkting Harriet, som varit spårlöst försvunnen i snart fyrtio år. Till sin hjälp får han Lisbeth Salander, en ung strulig tjej, tatuerad och piercad, men också professionell hacker och med unika egenskaper som gör henne till en oslagbar researcher.


Detta är en bok som jag i valiga fall nog inte skulle läst. Deckare har jag aldrig riktigt varit förtjust i. Bokens första 300 sidor var sega och hände knappt någonting, men sen kom massa spännande på samma gång. Om första halvan av boken skulle vart lika bra som slutet skulle den lätt fått 5 M menu får det bli M M M.





Magda

Kommentarer

Lämna gärna en kommentar :)

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0