I drottningens närhet

Nu kommer enu en trevlig recenson. Denna gången blir det på en bok som heter " I drottningen närhet " som är skriven av Philippa Gregory.


Intriger, hat och passioner snärjer Hannah. Hon kämpar för överlevnad vid Maria den blodigas hov i 1500-talets England. Spanska inkvisitionen brände Hannahs mor på bål. Sedan dess är Hannah på flykt. Hon och hennes far tror de ska vara trygga i England som under Henrik VIII blivit protestantiskt. Men allt förändras när kungens katolska dotter, Maria, blir drottning. Hon är hängiven katolik och har nära band till Spanien. När Maria uppmärksammar Hannah och väljer henne till sin förtrogna befinner hon sig plötsligt i intrigernas centrum. Hannah får aldrig låta någon ana att hon är judinna, för varje felsteg kan leda till döden. Men snart dras hon in i de hemliga planerna för att få Elizabeth Anne Boleyns dotter till tronen och tillvaron blir allt osäkrare. I en värld av maktkamp och misstänksamhet balanserar Hannah på bråddjupets kant. Hon tvingas till lojalitet och svek i kampen om den brittiska tronen. England under Maria den blodiga ska gå till historien som en religiöst fanatisk tid och en tid av hat mellan två systrar som ödet och fadern, Henrik VIII gett djupa själsliga sår.



 


Jag tycker att dennna boken var jätte bra. Både för att jag gillar historiska böcker, men också för att handlingen var väldigt bra.  Bra miljö beskrivningar och intressanta karaktärer.


Den får:   M M M M M


Kommentarer

Lämna gärna en kommentar :)

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0